„Dragi domni, căutaţi-vă de treabă”. Ceban, după ce MECC a criticat inaugurarea sculpturii „Veronica Micle” (VIDEO)
Full Article 1 minutes read

„Dragi domni, căutaţi-vă de treabă”. Ceban, după ce MECC a criticat inaugurarea sculpturii „Veronica Micle” (VIDEO)

Primarul mun. Chișinău, Ion Ceban, a venit cu o reacție după ce Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) și-a exprimat dezacordul privind edificarea și inaugurarea sculpturii „Veronica Micle”.

„Am citit un comentariu amuzant al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării referitor la sculptura Veronicăi Micle. Ministerul s-a indignat că această sculptură a fost amplasată ca element urban și că acest lucru nu a fost coordonat cu același minister. Este un element care vine să contribuie la aspectul estetic al acestui scuar la fel ca și aceste bănci cu șah, vazoane, la fel ca și această bibliotecă în aer liber. Eu cred că și florile, și copcii trebuiau să fie consultați cu MECC”, a spus Ceban într-un live pe Facebook.

„Dragi domni, căutaţi-vă de treabă și vă rugăm foarte mult să contribuiți măcar cu ceva la educație, la cultură. Aveți grijă de monumentele care astăzi sunt distruse și care țin de activitatea dvs”, a mai spus Ceban.

Precizăm că MECC a anunțat într-un comunicat de presă că edificarea sculpturii „Veronica Micle” s-a realizat cu abateri de la prevederile legale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: