Drumul spre lacul Beleu a fost finalizat prin investiții europene de peste €280 mii. La inaugurare este așteptată și Maia Sandu
Full Article 2 minutes read

Drumul spre lacul Beleu a fost finalizat prin investiții europene de peste €280 mii. La inaugurare este așteptată și Maia Sandu

Reabilitarea drumului de acces către lacul Beleu din satul Slobozia Mare, raionul Cahul, a fost finalizată. Drumul, care a fost reparat cu suportul Uniunii Europene, urmează să fie inaugurat în acest weekend, în cadrul Festivalului Bio Fest Beleu. La evenimentul de inaugurare va participa inclusiv președinta Maia Sandu.

Drumul a fost reabilitat cu sprijinul UE, prin intermediul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, implementat de PNUD și UNICEF.

Reabilitarea drumului vine să modernizeze infrastructura locală, să stimuleze dezvoltarea economică și turismul.

Proiectul în valoare de 283 000 euro a presupus reabilitarea cu acoperire asfaltică a drumului de acces cu o lungime de 650 de metri către lacul Beleu, construcția a 487 metri pătrați de trotuar pentru pietoni, amenajarea unei parcări auto de 1300 de metri pătrați, instalarea unui WC public, a trei stâlpi de iluminat nocturn și instalarea semnelor de ghidare.

Lansarea proiectului de infrastructură va avea loc pe 13 august, începând cu ora 11:00, la malul lalacului Beleu.

La inaugurare va fi prezentă președinta Maia Sandu, șeful Secției Cooperare al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Adam Grodzicki, Specialista planificare și dezvoltare parteneriate, PNUD Moldova, Valeria Ieșeanu, primara satului Slobozia Mare, Valentina Carastan, președintele raionului Cahul, Nicolae Dunas, colective artistice, localnici, vizitatori etc.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: