Dumbrăveanu: Imunizarea populației se va face cu vaccinul anti-COVID care va trece toate etapele de testare, indiferent de producător
Full Article 2 minutes read

Dumbrăveanu: Imunizarea populației se va face cu vaccinul anti-COVID care va trece toate etapele de testare, indiferent de producător

Populația din Republica Moldova va fi vaccinată împotriva COVID-19 numai în cazul în care va exista un vaccin care va trece toate etapele de testare. Asigurările din partea ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care a participat pe 10 septembrie la ședința parlamentului.

Deputatul PAS Radu Marian i-a cerut ministrului Sănătății Viorica Dumbrăveanu să declare public că imunizarea contra COVID-19 va fi efectuată numai dacă vaccinul respectiv va fi certificat de Organizația Mondială a Sănătății.

„Republica Moldova a făcut un demers căte Alianța Globală pentru Imunizări și Vaccinuri. În cazul în care va exista un vaccin securizat, testat, indiferent cine l-a produs, vom cere să fie oferit și Republicii Moldova. Vaccinarea populației se va face cu vaccinul care va trece toate etapele de testare”, a răspuns Dumbrăveanu.

Ministrul Sănătății a precizat că bani pentru achiziționarea unui potențial vaccin anti-COVID-19 nu au fost alocați.

„Cunoașteți prognozele elaboratorilor. Ceea ce pot să vă asigur că am planificat și alocat și suntem în proces de achiziționare a vaccinului anti-gripal, care la fel este vital în situația pandemică din Moldova”, a declarat ministrul Sănătății.

Amintim că autorităţile de la Moscova au anunţat miercuri că au început testarea vaccinului rus împotriva COVID-19 pe 40 000 de locuitori ai capitalei – etapă finală de testare a acestui vaccin anunţată în august. Peste 20 de ţări au solicitat achiziţionarea unui miliard de doze de vaccin, potrivit Fondului suveran rus implicat în finanţarea sa.

Președintele Igor Dodon a declarat, la sfârșitul lui august, că este gata să fie primul moldovean căruia îi va fi administrat vaccinul rusesc pentru noul tip de coronavirus.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: