După demisia guvernului Chicu, ședința parlamentului programată pentru 23 decembrie nu va avea loc
Full Article 1 minutes read

După demisia guvernului Chicu, ședința parlamentului programată pentru 23 decembrie nu va avea loc

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a anunțat că avînd în vedere decizia lui Ion Chicu de a demisiona, ședința extraodinară a legislativului, în cadrul căreia urma să fie dezbătută moțiunea de cenzură, nu va mai avea loc.

„Dat fiind această decizie asumată a dlui prim-ministru, vreau să anunț deputații că ședința preconizată pentru astăzi, la ora 15:00, nu va avea loc, dat fiind faptul că subiectul este epuizat”, a declarat Zinaida Greceanîi în cadrul unui briefing de presă.

Menționăm că Ion Chicu și-a prezentat demisia din funcția de prim-ministru al țării pe 23 decembrie, după o întrevedere cu președintele în exercițiu, Igor Dodon și speakerul parlamentului, Zinaida Grecianîi.

***

Ion Chicu a devenit noul prim-ministru al Republicii Moldova pe 14 noiembrie 2019, după demiterea cabinetului de miniștri condus de Maia Sandu. Acesta a fost învestit cu voturile a 62 de deputați PSRM și PDM (înainte de plecările masive din PDM). Înainte de a prelua funcția de prim-ministru, Ion Chicu a fost consilierul președintelui Igor Dodon.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: