Epidemiolog: Rata de infectare în rândul lucrătorilor medicali a scăzut cu 75% în ultimele săptămâni
Full Article 1 minutes read

Epidemiolog: Rata de infectare în rândul lucrătorilor medicali a scăzut cu 75% în ultimele săptămâni

În ultimele săptămâni, numărul lucrătorilor medicali din Moldova infectați cu coronavirus a scăzut semnificativ. Dacă înainte de vaccinare ponderea lor din numărul total de cazuri confirmate constituia 12%, în prezent, acest număr a scăzut la 3%. Datele au fost oferite de către epidemiologul Alexei Ceban, membru al Comitetului Național Consultativ pentru Imunizare, în cadrul unei conferințe de presă din 13 aprilie.

„Este o tendință pozitivă. Avem deja primele date despre efectul vaccinării în rândul medicilor. Acest lucru se întâmplă la șase săptămâni după începerea procesului de imunizare. După cum am menționat deja, sistemul imunitar începe să răspundă la 14 zile după prima doză de vaccin. Numărul de cazuri confirmate de COVID-19 în rândul medicilor a scăzut cu 75% în ultimele săptămâni”,  a declarat epidemiologul.”

Alexei Ceban a mai adăugat că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va avea în curând primele date despre alte categorii de persoane vaccinate.

Amintim că, pe 13 aprilie, Agenția Națională pentru Sănătate Publică a anunțat că a distribuit 12.282 de doze de vaccin Pfizer centrelor de vaccinare din întreaga țară, pentru administrarea celei de-a doua doze.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: