screenshot

„Era și de așteptat”. Funcționarul din Parlament învinuit de trădare de patrie, despre prelungirea arestului

Ion Creangă, șeful suspendat al Direcției juridice a Parlamentului, care este învinuit de trădare de patrie, consideră că decizia instanței de a-i prelungi măsura de arest la domiciliu ar fi fost influențată de „presiunea” jurnaliștilor asupra sistemului de justiție. Precizarea a fost făcută în cadrul unor declarații de presă din 24 martie, după pronunțarea hotărârii judecătorești.

Era și de așteptat, pentru că presiunea pe care o faceți dvs în raport cu justiția este destul de mare. Și faptul că dvs, iată, vă adresați și judecătorului să prezinte explicații, cereți socoteală care au fost motivele, o îngrijorează probabil și pe dumneaiei (jucătoarea care a prelungit măsura preventivă – n. r.) și cred eu că asta tot a influențat decizia de astăzi”, a declarat Ion Creangă.

Amintim că, pe 24 martie, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a dispus prelungirea arestului la domiciliu pentru 30 de zile în privința lui Ion Creangă.

Ion Creangă, împreună cu un angajat al Poliției de Frontieră, a fost reținut de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și Serviciul de Informații și Securitate pe 31 iulie 2024, într-un dosar pentru trădare de patrie și complot împotriva Republicii Moldova. Infracțiunile au avut loc începând cu anul 2023. Potrivit instituțiilor, Creangă ar fi furnizat asistentului atașatului militar al ambasadei Federației Ruse la Chișinău de la acea vreme informații pentru a fi folosite în dauna intereselor R. Moldova, fiind învinuit de trădare de patrie. De cealaltă parte, funcționarul Poliției de Frontieră este acuzat că ar fi complotat împotriva statului nostru, menținând contactul cu același angajat al misiunii diplomatice ruse, în vederea colectării și transmiterii de informații către acesta.

Cauza penală a fost transmisă în instanță în noiembrie 2024.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Getty Images

Înotul în râul Sena din Paris – permis din nou pentru prima dată din 1923

Râul Sena din Paris a fost redeschis pentru înotul public pentru prima dată după un secol. Informația fost raportată pe 5 iulie de BBC, care a precizat că în principalul râu al capitalei Franței au fost amenajate trei zone pentru cei care doresc să înoate: lângă Turnul Eiffel, în apropierea Catedralei Notre-Dame și în partea de est a orașului.

Potrivit presei, în aceste zone de înot au fost instalate vestiare și dușuri. De asemenea, vor fi prezenți salvamari care vor veghea asupra siguranței înotătorilor. Toate cele trei zone vor fi deschise până la sfârșitul lunii august, iar accesul la acestea este gratuit.

Înotul în Sena a fost interzis în 1923 din cauza pericolului reprezentat de barje și ambarcațiuni de agrement, precum și din cauza deteriorării rapide a calității apei. Înaintea Jocurilor Olimpice din vara anului 2024, au fost investiți peste 1,4 miliarde de euro în curățarea Senei. În iulie anul trecut, primarul Parisului, Anne Hidalgo, împreună cu alți membri ai Comitetului Olimpic, au intrat în apă pentru a demonstra că este sigur să înoți în râu.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: