„Eram șocată: trebuia să înscenez un sărut și o bătaie”. O actriță din Moldova s-a filmat în serialul britanic „Killing Eve”
Full Article 6 minutes read

„Eram șocată: trebuia să înscenez un sărut și o bătaie”. O actriță din Moldova s-a filmat în serialul britanic „Killing Eve”

Primul episod din cel de-al treilea sezon al serialului britanic „Killing Eve” a fost lansat la 12 aprilie. În noul sezon, actrița Cătălina Cazacu din Moldova a jucat rolul gimnastei Dașa, antrenoarea asasinei Villanelli. Ea a povestit pentru NM, cum a început să studieze arta actoricească la Londra, cum a ajuns în acest serial și cum a înregistrat în Moldova probele video, împreună cu mama sa.

„Reluam înregistrarea și filmam cum bat în pernă”

În anul 2014, am absolvit școala în Moldova și am depus cerere la Academia de Muzică și Artă Dramatică din Londra. Dar nu am reușit să ajung acolo. Atunci, am fost admisă la Facultatea Arta Actoricească de la Universitatea Staffordshire. Am învățat acolo un an și am încercat să mă înscriu la Școala de Actorie „East 15 Acting School”. M-am pregătit un an întreg de admitere și de data aceasta am reușit. Am studiat aici trei ani și am absolvit-o în vara anului trecut. De obicei, în toate școlile de artă, absolvenții montează spectacole la care sunt invitați reprezentanți ai mediului teatral și ai industriei cinematografice. Vin agenți și cei care se ocupă de castinguri. Dacă le placi, ei semnează un contract cu tine, îți reprezintă interesele și îți caută de lucru.

Eu am avut noroc, am semnat un contract cu un agent. Ea mi-a propus să particip la un casting pentru serialul „Killing Eve”. Am aflat despre aceasta în luna august, când eram acasă, în Moldova.

„Eram șocată: trebuia să înscenez un sărut și o bătaie”. O actriță din Moldova s-a filmat în serialul britanic „Killing Eve”

Catalina Cazacu

Castingul s-a desfășurat în felul următor: mi-au transmis un text și mi-au dat două-trei zile pentru a mă pregăti. Scena pe care trebuia s-o joc era deosebit de dificilă. La început, eram șocată: trebuia să înscenez un sărut și o bătaie.

Am instalat o cameră în fața mea, mama stătea în spatele meu și îmi citea textul. Bine că textul era în limba rusă: dacă ar fi fost în limba engleză, nu ar fi avut cine să mă ajute. Mama apropia camera de mine când trebuia să filmăm sărutul, apoi opream filmarea și ea îmi dădea repede perna. Reluam înregistrarea și noi filmam cum bat perna.

Nici nu știu cum de mi-a reușit, atât de simplu și interesant, încât lor [autorilor serialului] le-a plăcut. În general, îmi place să montez înregistrări video, așa că am adăugat acolo muzică, am schimbat culori, am adăugat umbre albastre pe ochi.

Student? Or Master? #KillingEve

Geplaatst door Killing Eve op Maandag 13 april 2020

„După audiții, trebuie să uiți de ele”

Cea de-a doua audiție, care s-a desfășurat la Londra, nu a fost necesară – m-au acceptat imediat pentru rol. Însă am aflat despre aceasta deja în luna octombrie, când am revenit la Londra. Vara, după ce am realizat video-ul, am decis că voi uita despre aceasta. Așa ni se spune: după ce transmiți înregistrarea ta sau ieși de la audiții, trebuie să uiți despre aceasta. Și eu am uitat. Și iată că peste o lună, m-a sunat agentul și mi-a spus că am primit rolul. Am început să plâng și am strigat de bucurie. Eram șocată, nu-mi venea să cred că mie mi se întâmplă toate acestea. Îmi place acest serial.

„Eram șocată: trebuia să înscenez un sărut și o bătaie”. O actriță din Moldova s-a filmat în serialul britanic „Killing Eve”

La început, îmi era teamă să mă filmez. Este primul meu proiect. Îmi doresc să fiu eu însămi, însă, când încerci să fii tu însăți, mereu glumești aiurea sau spui ceva și apoi regreți că nu ai tăcut. Până la urmă însă mi-a fost foarte ușor la filmări. Aveam niște parteneri de platou minunați, mă simțeam de parcă sunt parte a marii lor familii. Și pe platou, și în timpul repetițiilor, când noi învățam scenele cu bătăile și cum trebuie să cădem corect, mă simțeam de parcă suntem toți la același nivel. Toți sunt pasionați de ceea ce fac și aceasta motivează.

Într-o scenă în care împrăștii pudră pe față unui băiat, el a renunțat la dublor, voia să le facă singur pe toate. A fost nevoit să stea o jumătate de oră cu gura deschisă, până ce vor filma și vor face toate fotografiile. Iar în locul meu, trucurile de gimnastică le efectua dublorul, dar îmi doream să pot eu singură să fac așa ceva.

„Eram șocată: trebuia să înscenez un sărut și o bătaie”. O actriță din Moldova s-a filmat în serialul britanic „Killing Eve”

Mi-aș fi dorit să continuu să mă filmez, dar rolul meu în acest serial a fost doar în primul episod. Am jucat rolul gimnastei Dașa, în tinerețe. Actrița care joacă rolul Dașei la o vârstă înaintată, este un personaj mult mai important, interacționează cu eroina principală Villanelle. Rolul meu este o „flashback”, pentru a demonstra spectatorilor, cine este Dașa și de ce ea omoară.

„Am încercat să mă promovez singură”

Mulți știau că mă filmez într-un serial: și prietenii, și cunoștințele de la școală. De aceea nu voi spune că toți au început brusc să-mi scrie. Însă din cauza carantinei și a virusului, mi-am dat seama că deocamdată nu pot să particip la alte proiecte și să interacționez cu oamenii. Și unica platformă de promovare a rămas internetul. De aceea am încercat să mă promovez singură, cu ajutorul agentului meu. Astfel, le-am povestit oamenilor cine sunt și am format acest vârtej datorită căruia toți au început să-mi scrie și să mă felicite.

„Dacă ar fi s-o iau de la capăt, aș începe fără frică”

Părinții mei au venit la Londra să mă viziteze, însă când s-au început toate acestea și a fost anunțată carantina, am revenit acasă, în Moldova, cu primul avion. Pentru că și la Londra e groaznic.

Acum sunt acasă și încerc să mă ocup de dezvoltarea personală. Învăț ceea ce ar putea să-mi fie util în viitoarea carieră. Cred că la sfârșitul lunii mai sau în iunie, când nu va mai fi niciun pericol, mă voi întoarce la Londra.

„Eram șocată: trebuia să înscenez un sărut și o bătaie”. O actriță din Moldova s-a filmat în serialul britanic „Killing Eve”

Sper din toată inima că totul va fi bine și că acesta nu este sfârșitul, ci doar un început. Mă bucur că sunt acasă, în siguranță, iar ce va fi mai departe, depinde doar de mine. Și dacă ar fi s-o iau de la capăt, aș începe fără frică.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: