„Este timpul ca armata rusă să fugă”. Zelenski, despre planurile Forțelor Armate ale Ucrainei
Full Article 2 minutes read

„Este timpul ca armata rusă să fugă”. Zelenski, despre planurile Forțelor Armate ale Ucrainei

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a spus că apărătorii ucraineni vor conduce invadatorii până la graniță. El a mai menționat că despre planurile Forțelor Armate ale Ucrainei nimeni nu va oferi detalii, însă „armata rusă trebuie să fugă sau să se predea”. 

Zelenski a avut o nouă intervenție video. „Cine vrea să știe care sunt planurile noastre? Nu veți auzi detalii de la nicio persoană cu adevărat responsabilă. Pentru că acesta este război și așa se întâmplă într-un război”, a spus Zelenski, relatează Ukraiskaia Pravda.

„Dar invadatorii trebuie să știe: îi vom alunga până la graniță. Până la granița noastră, a cărei linii nu s-a schimbat. Invadatorii o cunosc bine”, a adăugat președintele Ucrainei.

„Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă”, a mai spus Zelenski. „Dacă vă este frică să vă întoarceți la voi acasă în Rusia, ei bine, lăsați astfel de ocupanți să se predea și noi le vom garanta îndeplinirea tuturor normelor Convențiilor de la Geneva”, a conchis el.

Amintim că ieri, Ministerul rus al Apărării a afirmat că tentativa ofensivă a Ucrainei „a eșuat lamentabil”. Potrivit Ministerului, peste 560 de militari ucraineni au fost uciși în timpul luptei. În același timp, armata ucraineană a anunțat că a distrus „aproape toate” podurile principale din regiunea Herson și că au rămas intacte doar câteva treceri de cale pedestră.

Ucrainenii au adăugat că, în urma acestor atacuri, au tăiat liniile de comunicații și de aprovizionare ale trupelor ruse din Herson. „Aceasta e o șansă excelentă pentru Ucraina de a-și recâștiga teritoriile”, se arată într-un comunicat emis de trupele ucrainene din regiune.

Menționăm că ieri, ucrainenii au anunțat declanșarea unei contraofensive în zonă, menționând că au trecut de prima linie de apărare, din cele trei, ale apărării ruse.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: