„Este unica soluție”. Igor Dodon s-a vaccinat împotriva coronavirusului (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Este unica soluție”. Igor Dodon s-a vaccinat împotriva coronavirusului (VIDEO)

Liderul Partidului Socialiștilor Igor Dodon s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Acesta a filmat cum îi este administrat preparatul, despre care susține că este Sputnik V. Imaginile au fost publicate pe 29 octombrie. Politicianul nu a precizat unde i-a fost administrat vaccinul, însă asistenta i s-a adresat în limba rusă. 

„În pofida faptului că mai am anticorpi pentru coronavirus, am decis să mă vaccinez. Desigur, cu „Sputnik”, pentru că sunt de părere că este cel mai eficient și inofensiv vaccin, fapt confirmat de utilizarea aceastuia în peste 60 de țări”, a scris Dodon.

În filmare, Dodon mai menționează: „Vaccinați-vă. Este unica soluție să trecem mai repede”.

Dodon a mai menționat că pledează împotriva vaccinări obligatorii (aceasta nici nu este implementată în Moldova).

„Vreau să sfătuiesc autoritățile moldovenești să ajungă la un acord urgent cu Rusia privind furnizarea vaccinului rusesc în Moldova. Sunt sigur că, ținând cont de cerere și încrederea cetățenilor în Sputnik V, livrarea a 1 mln de doze al acestui preparat va permite în termen cât mai scurt să dublăm numărul persoanelor imunizate din țara noastră și să depășim criza din sistemul sănătății”, a mai scris Dodon.

Pe 21 octombrie, ministrul Sănătății Ala Nemerenco a declarat că se negociază achiziționarea acestui tip de vaccin.

„Scopul Ministerului este de a oferi acces la toate tipurile de vaccin, ca să convingem populația să se vaccineze. Noi suntem în negocieri cu Fondul de Investiții din Rusia pentru achiziționarea vaccinului”, a anunțat Nemerenco.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: