„Eu nu sunt fanul restricțiilor”. Nemerenco a spus dacă vor fi anunțate măsuri anti-COVID
Full Article 2 minutes read

„Eu nu sunt fanul restricțiilor”. Nemerenco a spus dacă vor fi anunțate măsuri anti-COVID

Ministra Sănătății Ala Nemerenco a menționat că nu este necesar de a introduce restricții în țară în legătură cu noile cazuri de COVID, având în vedere că în majoritatea localităților se înregistrează cod verde. Astfel, oficialul doar a recomandat moldovenilor, ca atunci când se află în transportul public, să poarte masca de protecție. 

„Eu personal nu sunt fanul restricțiilor și a măciucii. Eu cred că lucrurile trebuie explicate oamenilor”, a răspuns Nemerenco, la întrebarea dacă numărul mai mare de cazuri va duce la restricții.

Dacă vor fi luate măsuri la intrarea în țară, odată cu numărul mai mare de cazuri la COVID, ministra a spus: „Eu nu văd nici un motiv de ce trebuie să încălcăm drepturile oamenilor care intră astăzi în țară, având cod verde. Situația din regiune este departe de a fi una gravă pentru a introduce așa restricții”, a spus oficialul.

Nemerenco a mai menționat că pentru a preveni alte cazuri de COVID „nu trebuie restricții și pedepse”.

„A preveni înseamnă cu totul altceva, aceasta înseamnă a avea grijă, a purta mască, a purta mască în special în spațiile închise, în transportul public și a te vaccina”, a declarat ministra, care a recomandat cetățenilor să poarte masca de protecție atunci când sunt în transportul public.

La fel, Nemerenco a dat asigurări că la momentul de față, sistemul de sănătate este pregătit suficient cu echipamente, cu medicamente și paturi în cazul unui nou val de Covid.

De menționat că săptămâna aceasta a fost instituit cod portocaliu de COVID-19 în municipiul Chișinău, aceasta după ce a crescut numărul celor infectați. Totodată, raionul Ialoveni și Anenii Noi sunt sub cod galben. Ministra Sănătății a anunțat că în Moldova se înregistrează o creștere a incidenței numărului de cazuri în această săptămână. În ultimele șapte zile au fost depistate 1 853 de cazuri, dintre care 220 sunt în rândul copiilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: