Experți din ONG-uri, societatea civilă și business vor consulta deputații din comisia economie. Printre aceștia – rectorul ASEM
Full Article 2 minutes read

Experți din ONG-uri, societatea civilă și business vor consulta deputații din comisia economie. Printre aceștia – rectorul ASEM

Președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Radu Marian, anunță crearea unui consiliu consultativ de experți, pe lângă comisia pe care o conduce. Membrii consiliului nou format vin diferire domenii: academic, societatea civilă, mediul de afaceri, etc. Printre ei se numără, inclusiv, rectorul Academia de Studii Economice din Moldova, Alexandru Stratan. Marian susține că aceștia au fost selectați în baza unui concurs public, iar recomandările pe care le vor formula vor purta un caracter strict consultativ.

Deputatul PAS anunță că consiliul consultativ de experți va putea veni cu propuneri și comentarii asupra inițiativelor legislative aprobate în cadrul comisiei și asupra politicilor economice ale autorităților centrale. Prima ședință a avut loc astăzi, 26 noiembrie.

„Astăzi a avut loc o primă ședință a acestui consiliu, în care am reușit să schimbăm opinii cu privire la situația economică a țării. Vom consulta periodic cu membrii consiliului deciziile de politici publice din domeniile aflate sub responsabilitatea comisiei economie, buget, finanțe”, a anunțat Radu Marian.

Așadar, din consiliul consultativ fac parte:

  • Stratan Alexandru – rector, Academia de Studii Economice din Moldova;
  • Lupușor Adrian – Director executiv, Centrul analitic Independent „Expert-Grup”;
  • Crețu Ina – Ofițer de program, Fundația „Soros Moldova”;
  • Tumuruc Denis – expert senior în energie, Secretariatul Comunității Energetice;
  • Busuioc Liliana – director executiv, Alianța întreprinderilor mici și mijlocii din Moldova;
  • Verejan Oleg – doctor în economie, expert național în domeniul economico-financiar;
  • Ghilețchi Stanislav – : Director adjunct pentru cercetare la Institutul pentru Politici și Reforme Europene;
  • Russu-Marin Veronica – Director de program, Centrul pentru Antreprenoriat și Politici Economice;
  • Sirițanu Mihaela – consilier politici publice, Comunitatea WatchDog.md

Amintim că Parlamentul a anunțat despre crearea consiliului, la mijlocul lunii februarie, curent. Candidații au avut posibilitatea să își depună dosarele în perioada 14 februarie -1 martie.

Legislativul a precizat anterior că calitatea de membru al consiliului de experți este una onorifică, voluntară și neremunerată, iar recomandările elaborate de experți poartă un caracter consultativ.

Durata mandatului consiliului de experți este perioada unei legislaturi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: