Explozii la Bălți, semnalate pe rețelele sociale. Ministerul Apărării: sunt antrenamente planificate
Full Article 2 minutes read

Explozii la Bălți, semnalate pe rețelele sociale. Ministerul Apărării: sunt antrenamente planificate

Pe rețelele de socializare au fost semnalate explozii care ar fi fost auzite pe 22 decembrie în mun. Bălți. Printre cei care au scris despre acest subiect este și ex-deputata Arina Spătaru. Contactați de NM, reprezentanții Ministerului Apărării au precizat că este vorba despre antrenamente planificate.

Pe Facebook și pe Telegram au fost publicate mesaje cu privire la zgomote auzite la Bălți, asemănătoare unor explozii.

Explozii la Bălți, semnalate pe rețelele sociale. Ministerul Apărării: sunt antrenamente planificate

Contactată de NM, reprezentanta Ministerului Apărării Alla Diaconu a precizat că nu sunt motive de panică.

„Militarii Brigazii Infanterie Motorizata Moldova executa trageri de lupta din armamentul din dotare. De menţionat că antrenamentele se desfășoară în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2022”.

Alla Diaconu, Ministerul Apărării

UPDATE Ministerul Apărării a publicat ulterior un comunicat de presă, prin care anunță că militarii din Brigada de Infanterie Motorizată „Moldova” execută, în perioada 22-23 decembrie, trageri de luptă la Centrul de instruire al unității din municipiul Bălți.

Efectivul plutoanelor de artilerie sunt antrenaţi în desfăşurarea unui exerciţiu practic, în cadrul căruia execută trageri din armamentul din dotare.
De menţionat că antrenamentele se desfășoară în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2022.

„Totodată, informăm localnicii municipiului Bălți că, la finalul exercițiului, vehiculele militare implicate în aceste instruiri se vor deplasa de la poligon spre unitate. Îndemnăm cetățenii să se abțină de la distribuirea imaginilor cu tehnica militară în spațiul online, pentru a nu genera dezinformări”, se mai arată în declarație.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: