Fake News de deputat? Nesterovschi susține că un moldovean venit din Rusia nu ar fi primit în țară; Poliția de Frontieră neagă „povestea”
Full Article 3 minutes read

Fake News de deputat? Nesterovschi susține că un moldovean venit din Rusia nu ar fi primit în țară; Poliția de Frontieră neagă „povestea”

Deputatul Alexandr Nesterovschi, până de curând membru al fracțiunii Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), a publicat pe 20 aprilie un text prin care acuză autoritățile că ar fi interzis intrarea în Republica Moldova a unui bărbat cu dublă cetățenie: moldovenească și rusească. Mai mult, despre situația presupusei „victime” a scris pe larg și un portal pro-Kremlin cu sediul la Chișinău. Contactată de NM, Poliția de Frontieră a precizat că întreaga poveste relatată în spațiul public la acest subiect este falsă.

Poveste inventată?

Aventura marasmului continuă. De această dată, în țară nu a fost lăsat să între un cetățean al Moldovei. Un bărbat originar din Moldova care deține și cetățenie rusă este reținut în Aeroportul Chișinău. Reprezentantul diasporei moldovenești s-a întors acasă, la părinți, cu ocazia sărbătorilor pascale. Însă birocrații de la PAS nu au considerat că acesta este un motiv și un scop și au decis să nu permită cetățeanului Moldovei să între în propria țară! Într-un final, cetățeanul Moldovei și-a petrecut toate sărbătorile pascale în Aeroportul Chișinău. Dacă mai sunt persoane care se îndoiesc de faptul că cetățenii Moldovei sunt divizați în funcție de limba vorbită, a doua cetățenie sau viziuni politice, pur și simplu amintiți-vă de marasmul celor din PAS”, a scris Nesterovschi și a publicat o fotografie în care apare un bărbat care ține în mână o valiză.

Despre presupusa situație în care s-ar fi pomenit persoana respectivă a scris și kp.md, un portal-filială a redacției rusești Komsomolskaya Pravda, care însă nu a prezentat și un comentariu al autorităților.

Fake News de deputat? Nesterovschi susține că un moldovean venit din Rusia nu ar fi primit în țară; Poliția de Frontieră neagă „povestea”

kp.md

Poliția de Frontieră: Informație falsă

Contactată de NM, șefa Secției comunicare strategică din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a precizat că toate informațiile la acest subiect nu corespund adevărului. Aceasta a subliniat că, potrivit legii, un cetățean nu poate fi împiedicat să revină în țară.

În legătură cu informația precum că în Republica Moldova nu a fost permisă intrarea unui conațional, care deține și cetățenia altui stat, menționăm că informația este falsă și nu corespunde realității. Poliția de Frontieră amintește că la trecerea frontierei de stat nu sunt impuse restricții de circulație pentru persoane, indiferent de cetățenie. Mai mult că, pentru cetățenii Republicii Moldova accesul este permis în orice circumstanțe, odată ce a fost stabilită identitatea și cetățenia acestuia. Totodată, pe sursele de informare ale Poliției de Frontieră sunt informații accesibile și publice despre regulile de trecere a frontierei de stat atât pentru străini cât și pentru cetățenii moldoveni”, a conchis Novițchi.

***

Amintim că Alexandr Nesterovschi, care a părăsit recent Partidul Socialiștilor și a anunțat alăturarea la „Mișcarea pentru Popor”, co-fondată de Partidul „ȘOR”, a declarat recent că pledează pentru relații mai apropiate cu Rusia și CSI. Parlamentarul a anunțat înregistrarea în parlament a unui proiect de lege privind oferirea limbii ruse statutului de a doua limbă oficială în Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: