Fără carantină pentru călătoriile în Europa. Anunțul Comisiei Europene
Full Article 2 minutes read

Fără carantină pentru călătoriile în Europa. Anunțul Comisiei Europene

Călătorii din Europa ar putea evita carantina conform intenţiei UE de a introduce un regim cuprinzător de testare a Covid-19.

Comisia Europeană doreşte ca testarea să fie alternativa preferată carantinei în cazul călătorilor şi a însărcinat experţi în sănătate să dezvolte protocoale în acest sens.

Planurile europene ar urma să prevadă de asemenea „recunoaşterea reciprocă” a testelor de Covid-19 de către statele membre, ceea ce ar permite oamenilor de afaceri care călătoresc sau turiştilor să reducă sau să evite respectarea unei perioade de carantină prin prezentarea unui certificat medical indicând un rezultat negativ al testului pentru Covid-19, a anunţat publicaţia britanică The Telegraph.

Săptămâna trecută, statele membre UE au convenit asupra unui sistem comun de tip „semafor” pentru a se ghida cu privire la testarea pentru Covid-19 sau la aplicarea măsurilor de carantină în cazul turiştilor UE în perioada pandemiei. Obiectivul său vizează coordonarea acţiunii statelor membre, regimurile naţionale multiple din întreaga Europă producând confuzie în prezent, precum şi redarea posibilităţii de a circula liber cetăţenilor europeni.

Conform articolului, acest sistem comun de tip „semafor” ar urma să fie adoptat în următoarele zile.

Menționăm că la data de 14 octombrie, în lume sunt 38,433,470 de cazuri de COVID-19 confirmate în 189 de țări și peste un milion de decese.

Cele mai multe cazuri în țările europene la moment sunt înregistrate în Spania, Franța și Italia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: