Femeile vor putea munci în concediul de maternitate fără să piardă indemnizația. Proiect de lege
Full Article 1 minutes read

Femeile vor putea munci în concediul de maternitate fără să piardă indemnizația. Proiect de lege

Femeile vor putea munci în concediul de maternitate fără să piardă indemnizația pentru îngrijirea copilului. Un proiect de lege în acest sens a fost elaborat de către deputatele Platformei Femeilor Deputate din Parlamentul Republicii Moldova din Legislatura a XI-a.

În prezent, femeilor, care au un post de muncă în perioada concediului de maternitate, li se achită salariul, dar nu și indemnizația.

Astfel, proiectul își propune păstrarea dreptului femeii de a beneficia de indemnizația respectivă, mărimea acesteia urmând să fie determinată în baza venitului soției sau soțului care are un salariu mai mare.

„Proiectul urmărește îmbunătățirea ratei de participare a femeilor și reducerea poverii muncii neremunerate sau cu remunerare în plic asupra femeilor însărcinate care continuă să lucreze chiar și în concediul de maternitate”, a argumentat deputata Marina Morozova.

Comisia economie, buget și finanțe a acordat, astăzi, 8 noiembrie, avizul pozitiv proiectului în cauză. Inițiativa va fi dezbătută în plenul Parlamentului.

Urmează a fi modificate Codul Muncii, Legea cu privire la funcția publică şi statutul funcționarului public și Legea privind indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă și alte prestații de asigurări sociale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: