Feroviarii s-au întâlnit cu deputații. Directorul CFM urmează să fie audiat în plenul parlamentului
Full Article 2 minutes read

Feroviarii s-au întâlnit cu deputații. Directorul CFM urmează să fie audiat în plenul parlamentului

Reprezentanții feroviarilor care au protestat pe 4 martie în centrul capitalei au avut o întâlnire, la parlament, cu Oleg Lipskii, președintele Comisiei speciale privind analiza situației economico-financiară a instituției. În urma discuțiilor, s-a decis ca directorul întreprinderii „Calea Ferată din Moldova” (CFM) să fie audiat, săptămâna viitoare, în legislativ.

La ședința prezidată de socialistul Oleg Lipskii au participat și membrii Comisiei, vicepreședintele Parlamentului, deputatul Platformei DA Alexandru Slusari, precum și deputatul PAS Radu Marian.

În cadrul discuțiilor, angajații de la Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” au solicitat statului să întreprindă măsurile necesare pentru depășirea crizei financiare cu care instituția se confruntă de mai multe luni.

O prioritate a fost vociferată ca fiind achitarea în cel mai scurt timp a restanțelor salariale de patru luni. Totodată, reprezentanții Căii Ferate au cerut compensarea pierderilor cauzate de neachitarea la timp a salariului pentru anii 2015-2021.

În urma dezbaterilor pe marginea subiectului, s-a decis ca săptămâna viitoare, în cadrul Comisiei de resort, să fie audiat directorul Î.S. „Calea Ferată a Moldovei”, Adrian Oceanu, care să prezinte informația actuală despre situația financiară. Ulterior vor fi stabiliți pașii necesari în soluționarea problemei.

Pe 4 februarie, plenul Parlamentului a aprobat crearea Comisiei speciale privind analiza situației economico-financiare de la Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” și rezultatul activității ramurii de transport feroviar pentru perioada 2010-2020.

***

Amintim că circa 50 de angajați ai CFM au protestat în dimineața de 4 martie în centrul capitalei. Manifestanții și-au cerut salariile pe care nu le-au mai primit de 4 luni.

Datoria întreprinderii pentru lefurile angajaților a ajuns la 69 mln de lei. Mai multe detalii despre cum supraviețuiesc feroviarii din Ocnița puteți vedea în reportajul video NM.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: