inc.com

Fiecare secundă costă. Un deputat a elaborat un contor care indică cheltuielile lui Dodon din bugetul public

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, a creat un contor care indică cât cheltuie președintele Igor Dodon. Potrivit acestuia, șeful statului ar cheltui un leu pe secundă. 

Potrivit estimărilor deputatului, Igor Dodon ar cheltui, anual, 35 262 100 de lei, sau circa 3 milioane de lei pe lună, adică 100 000 de lei pe zi.

„100 de mii de lei pe zi este doar ceea ce cheltuim din buget, oficial. Costul cel mai mare este unul invizibil. Corupția președintelui ne costă cel mai mult. Pe această pagină vom acumula fapte despre corupția președintelui. Sunt multe întrebări de care fuge de ani buni. Averi pe care nu le poate explica, cheltuieli pe care nu le poate motiva, și multe altele”, a scris Alaiba.

Totodată, parlamentarul a amintit că Blocul ACUM a propus, anterior, reducerea bugetului președinției. Inițiativa prevedea ca acesta să fie tăiat în jumătate, de la 35 de milioane de lei, la 17 milioane de lei, cum a fost în anul 2016. Propunerea nu a fost, însă, acceptată.

Susțineți-ne cu un like la pagina noastră de Facebook.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

R. Moldova va avea un centru național de management al crizelor: Parlamentul a dat undă verde proiectului

În Moldova va fi înființat Centrul Național de Management al Crizelor. Parlamentul a votat, în lectura a doua, proiectul de lege privind managementul situațiilor de criză, care stabilește crearea acestui centru. Instituția va coordona toate măsurile de prevenire, pregătire, intervenție și recuperare în situații de criză, la nivel național.

Proiectul de lege, susținut de 60 de deputați și elaborat de un grup de parlamentari PAS, stabilește modul în care autoritățile, instituțiile publice, organizațiile neguvernamentale și operatorii economici vor colabora în gestionarea integrată a crizelor.

Centrul Național de Management al Crizelor va activa sub conducerea Prim-ministrului și va avea rolul de a coordona toate acțiunile în caz de criză. În paralel, va fi creată și Comisia Națională de Management al Crizelor, alcătuită din premier, șeful Centrului, conducători ai operațiunilor, miniștri și alți responsabili, în funcție de tipul crizei.

Legea introduce și alte măsuri noi, printre care crearea registrului național al riscurilor, instituționalizarea Centrelor Operaționale de Coordonare pentru gestionarea crizelor şi a punctelor de contact 24/7. Totodată, documentul prevede elaborarea unui Plan Național de Management al Crizelor, obligatoriu pentru toate instituțiile implicate.

O altă prevedere este regimul stării de alertă, care va permite instituirea unor măsuri restrictive temporare, în condiții de legalitate și proporționalitate, pentru a limita efectele crizelor.

Proiectul de lege va intra în vigoare la 1 septembrie 2025.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: