Bugetul alocat președinției, tăiat în jumătate. Ce alte solicitări are PPDA
Full Article 2 minutes read

Bugetul alocat președinției, tăiat în jumătate. Ce alte solicitări are PPDA

Deputații din Platforma DA cer reducerea bugetului președinției, planificat pentru anul viitor, de la 35 de milioane de lei, la 17 milioane de lei, cum a fost în anul 2016. Propunerea a fost anunțată astăzi, 11 decembrie, în cadrul unui briefing de presă. Parlamentarii propun ca banii care vor fi astfel economisiți, să fie redirecționați spre fondul de susținere a populației, care are alocații de 86 milioane de lei pentru anul viitor.

„Am argumentat în nota informativă. Nu s-au făcut schimbări la nivel legislativ, nu a crescut numărul de personal în așa măsură ca acest buget să se dubleze”, a argumentat deputatul Vasile Năstase.

În total, fracțiunea Platformei Demnitate și Adevăr a propus peste 20 de amendamente la legea bugetului de stat pentru anul viitor. Cheltuielile suplimentare ar urma să fie acoperite în cazul în care majoritatea deputaților ar accepta aplicarea unui moratoriu asupra așa-numitei „legi a miliardului”.

„În urma aplicării acestui moratoriu, pentru ca cetățenii să nu mai achite acea dobândă de 5% la creditul acordat de BNM, statul poate să economisească 853 milioane de lei, care pot fi utilizate pentru alte proiecte sociale, necesare oamenilor”, a declarat Alexandru Slusari.

PPDA propune ca banii să fie redirecționați spre mai multe domenii, inclusiv agricultură, ecologie și majorarea indemnizațiilor pentru veterani.

Amintim că în data de 3 decembrie, deputatul Alexandru Slusari a propus introducerea unui moratoriu asupra așa numitei „legi a miliardului”, ceea ce ar însemna anularea acesteia. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: