Filmul unei nopți de groază. Noi detalii despre crima de noaptea trecută de la Hâncești
Full Article 4 minutes read

Filmul unei nopți de groază. Noi detalii despre crima de noaptea trecută de la Hâncești

Poliția a publicat noi detalii despre crima și jafurile care s-au produs în noaptea de 18 februarie în satul Caracui, raionul Hâncești. Persoana care a murit este un bărbat de 44 de ani, care a fost găsit înjunghiat în zona gâtului.

Poliția a fost sesizată la ora 02.30, de o femeie de 37 de ani din localitatea Caracui, care a anunțat că o persoană necunoscută a pătruns în locuința sa, cu un obiect ascuțit, a amenințat-o cu răfuială fizică și a cerut bani. Fiind speriată, femeia i-a dat cei aproximativ 600 de lei pe care îi avea în portofel.

După înregistrarea apelului, poliția s-a deplasat la domiciliul femeii. Aceasta le-a spus oamenilor legii că cel care a intrat în casa ei și a cerut bani era un tânăr de aproximativ 16-17 ani, îmbrăcat în geacă întunecată cu dungi reflectorizante.

În timp ce căutau suspectul, polițiștii au observat, într-o gospodărie, că poarta și ușa locuinței erau deschise. În interior, au depistat cadavrul unui bărbat de 44 de ani cu o plagă de cuțit în regiunea gâtului.

Între timp, serviciul de gardă al Inspectoratului de poliție Hîncești a mai înregistrat un apel telefonic de la un bărbat de 52 de ani, care a anunțat că, în locuința tatălui său de 82 de ani, a pătruns un tânăr care l-a agresat fizic și i-a cerut bani.

Din declarațiile bătrânului, polițiștii au stabilit că acesta a fost agresat fizic, totodată, fiindu-i aplicată o lovitură cu cuțitul în regiunea capului. Bătrânul a beneficiat de ajutor medical, viața acestuia fiind în afara pericolului. La fel, bătrânul a descris semnalmentele agresorului și hainele în care acesta era îmbrăcat, precizând că îl cunoaște pe cel care a intrat în locuința sa.

Aflați la domiciliul bărbatului de 82 de ani, polițiștii au fost telefonați pentru a se deplasa la domiciliul unei femei de 77 de ani, în domiciliul căreia a pătruns un tânăr care a maltratat-o, cerându-i bani. Văzând că nu poate obține nimic, agresorul a lăsat femeia și a plecat într-o direcție necunoscută.

În prezent, femeia este internată în spital pentru îngrijiri medicale.

Ulterior, în timpul cercetărilor, polițiștii au observat, în spatele unei case, o persoană cu semnalmentele descrise, care încerca să se ascundă.

Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 17 ani, locuitor al satului Caracui, în stare avansată de ebrietate. Acesta și-a recunoscut vina parțial, iar în timpul percheziției corporale, asupra acestuia au fost depistați și ridicați banii, care ar aparține victimelor.

Ulterior, în timpul documentării celor patru cazuri, poliția a mai primit un apel telefonic, în care s-a comunicat că tânărul a pătruns în casa unui bărbat de 71 ani pe care, la fel, l-a amenințat cu un cuțit și i-a cerut bani. Victima i-a dat agresorului 1500 de lei.

Pe toate aceste cazuri au fost inițiate cauze penale în cadrul cărora vor fi stabilite toate circumstanțele, dar și complicitatea altor persoane la săvârșirea infracțiunilor.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează a fi cercetat penal pentru ”Tâlhărie” și ”Omor intenționat”.

Potrivit legii, acesta riscă până la 15 ani de privațiune de libertate.

Precizăm că, inițial, poliția a anunțat despre reținerea a doi suspecți – unul de 16 și altul de 17 ani. Am solicitat informații suplimentare despre al doilea minor. Ofițerul de presă al IP Hâncești, Cristina Vicol, a precizat că este vorba despre un singur bănuit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: