Finlanda închide temporar toate punctele de trecere a frontierei cu Rusia. Ministru: „Protejează securitatea națională de o operațiune hibridă”
Full Article 2 minutes read

Finlanda închide temporar toate punctele de trecere a frontierei cu Rusia. Ministru: „Protejează securitatea națională de o operațiune hibridă”

Finlanda își va închide toate punctele de trecere a frontierei cu Rusia, în perioada 30 noiembrie – 13 decembrie. Informația a fost confirmată de premierul țării, Petteri Orpo. 

Autoritățile de Helsinki au argumentat închiderea punctelor de trecere a frontierei prin fluxul mare de solicitanți de azil din țări terțe, care încearcă să intre în Finlanda dinspre Rusia.

Această decizie protejează securitatea națională a Finlandei de o operațiune hibridă a Rusiei”, a declarat ministra finlandeză de Interne, Mari Rantanen.

Amintim că, pe 16 noiembrie, Finlanda a anunțat închiderea a patru din cele nouă puncte de trecere de la granița cu Rusia. Ministerul de Interne al țării a explicat măsura prin numărul mare de migranți ilegali care cer azil, după ce au trecut granița. În scurt timp, Finlanda a închis alte patru puncte de trecere a frontierei de la frontiera cu Federația Rusă. Doar punctul de trecere a frontierei Raja Jooseppi a rămas operațional, scrie Meduza.

Unii politicieni și oficiali europeni au declarat că autoritățile ruse creează în mod deliberat o criză a migranților la frontierele Schengen. Ministerul rus de Externe a negat acuzațiile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: