Fiul lui Peskov refuză să meargă pe front, în războiul pornit de Putin: „Voi rezolva problema la un alt nivel”
Full Article 3 minutes read

Fiul lui Peskov refuză să meargă pe front, în războiul pornit de Putin: „Voi rezolva problema la un alt nivel”

Nikolai Peskov, fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, refuză să se înroleze pentru a lupta în războiul pornit de Rusia în Ucraina, deși se încadrează în limita de vârstă. „Eu sunt Domnul Peskov, voi rezolva problema la un alt nivel”, a spus acesta, în direct, la un canal TV.

Gazda canalului „Politică Populară”, Dmitri Nizovtsev, l-a sunat pe fiul secretarului de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, Nikolai, și, sub pretextul unui comisar militar, l-a invitat să vină la o inspecție a doua zi, la ora 10, dar cel din urmă a refuzat.

„La 10 dimineața, desigur, mâine nu voi veni. Dacă știți că sunt domnul Peskov, trebuie să înțelegeți că nu este corect să fiu acolo. Voi rezolva problema la un alt nivel. Trebuie să înțeleg în general ce se întâmplă și ce drepturi am… Mâine să mă ia crede-mă, nici tu, nici eu nu avem nevoie. Nu am nicio problemă în a-mi apăra patria, dar trebuie să înțeleg importanța apariției mele acolo, vă vorbesc despre anumite nuanțe politice”, a declarat fiul lui Peskov jurnaliștilor.

Când a fost întrebat dacă este gata să se înscrie ca voluntar, Nikolai a răspuns că nu este. În special, a fost întrebat dacă este posibil să pună o bifă lângă numele de familie – „sunteți de acord să vă oferiți voluntar pentru front?”

„Nu, nu trebuie să pun o astfel de bifă”, a spus Peskov, care ulterior a spus că este „gata de plecare, dar nu este la cererea dumneavoastră. Acum, dacă Vladimir Vladimirovici (Putin – n.red.) îmi spune că trebuie să merg acolo, voi merge acolo”, a mai declarat Nikolai Peskov.

Amintim că președintele rus Vladimir Putin a anunțat miercuri, 21 septembrie, mobilizarea parțială. Potrivit ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, în urma anunțului lui Vladimir Putin de mobilizare parțială, aproximativ 300.000 de rezerviști vor fi chemați sub arme. Anunțul liderului de la Kremlin a stârnit un val de reacții în societate. Sute de oameni au fost ieri reținuți sau bătuți, după ce au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva decretului lui Putin. Alte sute de mii au semnat până azi o petiție prin care își manifestă dezacordul cu războiul din Ucraina și înrolarea rușilor în armată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: