Fostul director al spitalului din Criuleni ar putea fi sancționat. Și-ar fi angajat soția drept șefă a unei secții
Full Article 2 minutes read

Fostul director al spitalului din Criuleni ar putea fi sancționat. Și-ar fi angajat soția drept șefă a unei secții

Fostul director al Spitalului raional Criuleni, Nicolae Croitor, a intrat în vizorul Autorității Naționale de Integritate (ANI). Inspectorii au emis act de constatare pe motiv că acesta ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese și și-a angajat soția în calitate de șefă a unei secții din incinta instituției medicale, se arată într-un comunicat publicat pe 7 august.

x

Controlul a fost inițiat în baza unei sesizări depuse în luna mai 2018. Potrivit documentelor, subiectul vizat, aflându-se în funcția de director al spitalului, a emis și a încheiat direct acte juridice cu soția sa, care ar fi fost selectată în calitate de șefă a secției Terapie din cadrul spitalului, în rezultatul unui concurs.

În cadrul controlului, fiindu-i solicitat punctul de vedere, fostul director a invocat că ar fi emis o declarație despre conflictul de interese în care s-a aflat cu soția sa, depusă la juristul instituției. În baza acestor delcarații, inspectorul de integritate a stabilit că – în situația dată, subiectul avea obligația de a se conforma prevederilor legale și ar fi trebuit să se adreseze direct Consiliului raional Criuleni pentru a-și soluționa starea de conflict de interese, iar faptul că a semnat o declarație și a transmis-o juristului instituției nu se justifică ca fiind o conformare a acestuia la prevederile legale.

Actul de constatare poate fi contestat în instanța de contencios administrativ.

Dacă actul de constatare emis de ANI va rămâne definitiv, subiectul riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, cu excepția funcțiilor elective, pentru o perioadă de 3 ani. Acesta ar putea fi înscris și în Registrul Interdicțiilor al ANI.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: