Fostul președinte al Franței Nicolas Sarkozy, pus oficial sub învinuire pentru crearea unei grupări criminale
Full Article 1 minutes read

Fostul președinte al Franței Nicolas Sarkozy, pus oficial sub învinuire pentru crearea unei grupări criminale

Fostul președinte al Franței Nicolas Sarkozy a fost învinuit oficial de crearea unei grupări criminale, scrie Euronews. Învinuirile au fost prezentate de Procuratura financiară pe 16 octombrie, după patru zile de audieri.

Fostul lider de stat a fost audiat în cadrul unui dosar privind presupusa finanțare din partea Libiei în cadrul campaniei sale electorale din 2007. Nicolas Sarkozy riscă până la 10 ani de închisoare.

Este a patra învinuire care i se aduce lui Sarkozy în cadrul dosarului respectiv. Acesta mai este acuzat de corupție, furtul mijloacelor publice și posesia unor mijloace financiare obținute ilegal.

La rândul său, Sarkozy nu își recunoaște vina: „Sunt nevinovat: până la urmă, adevărul va triumfa!”, a scris acesta pe Twitter.

Autoritățile din Libia au anunțat că au finanțat campania președintelui francez în martie 2011. Fiul lui Muammar Gaddafi, într-un interviu pentru Euronews, i-a cerut lui Nicolas Sarkozy să reunoască că a primit banii respectivi. A urmat o serie de investigații jurnalistice, iar ulterior inițierea unui dosar penal.

Nicolas Sarkozy a fost președintele Franței din 2007 până în 2012.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: