Poliția de Frontieră

FOTO Circa 300 de camioane așteaptă în vama Leușeni. La fața locului – medici și psihologi

În prezent, aproape 300 de camioane staționează la punctul de trecere al frontierei Leușeni. Informația a fost confirmată pentru NM de către Raisa Novițchi, șefa Secției relații publice a IG Poliția de Frontieră. În același timp, la fața locului se află, în continuare, medici și psihologi.

În punctul de trecere a frontierei Leușeni sunt de gardă, în continuare, echipe de medici și asistenți medicali din cadrul Poliției de Frontieră, dar și specialiști psihologi de la IGSU.

Inițiativa a fost implementată în scopul acordării de sprijin pentru șoferii de camioane, dar și altor persoane aflate în traficul transfrontalier. S-au alăturat acestei campanii și reprezentanții OMS, împreună cu polițiștii de frontieră intervin și medici internaționali.

Totodată, pe lângă consiliere medicală și psihologică, șoferii pot beneficia de apă potabilă, dezinfectant și consumabile de protecție individuală.

Contactată de NM, Raisa Novițchi a precizat: „250 camioane sunt pe traseu și 32 camioane în terminal, pe banda de ieșire spre Romania”.

Amintim că, despre situația creată cu privire la sutele de camioane care așteaptă zilnic la frontiera cu România au discutat, pe 10 iunie, premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița și al României, Nicolae Ciucă, la București. Autoritățile din țara vecină au fost de acord cu planul de contingență propus de Republica Moldova pentru deblocarea situației.

Poliția de Frontieră
Poliția de Frontieră
Poliția de Frontieră
Poliția de Frontieră

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Partidul Național Moldovenesc

PNM cere pedepse pentru negarea crimelor comunismului: „E o formă de complicitate morală”

Partidul Național Moldovenesc propune ca negarea crimelor comunismului — inclusiv deportările, foametea organizată și execuțiile — să fie sancționată prin lege. Formațiunea susține că o astfel de măsură este necesară pentru protejarea memoriei victimelor și a demnității naționale, în contextul în care, susține PNM, mai mulți politicieni laudă URSS.

Vedem politicieni care vorbesc despre realizările URSS, în timp ce ignoră suferința a sute de mii de oameni deportați, umiliți și executați în propria lor țară. Noi considerăm că a venit timpul ca R. Moldova să-și apere memoria istorică prin lege. Propunem modificarea Codului penal și introducerea unei pedepse cu închisoare pentru negarea, justificarea sau trivializarea publică a crimelor comise de regimul comunist, inclusiv deportările, foametea organizată, represiunile intelectualilor și execuțiile extrajudiciare. Negarea crimelor comunismului este o formă de complicitate morală în aceste crime”, a declarat liderul PNM, Dragoș Galbur.

PNM susține că exemplul unor țări europene care au condamnat regimurile totalitare ar trebui urmat și de Republica Moldova.

***

Amintim că anterior, Asociația Foștilor Deportați și Deținuți Politici din Republica Moldova a solicitat autorităților modificarea Codului Penal, astfel încât negarea crimelor comunismului să fie sancționată.

Solicitarea avenit după declarațiile liderului blocului politic „Победа”, Ilan Șor, care „ar fi negat existența represiunilor comuniste din perioada 1917–1989”. Potrivit unui apel public lansat de organizație, astfel de afirmații „insultă memoria victimelor deportărilor, foametei organizate și a altor crime comise de regimul sovietic”.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: