FOTO Frontiera de stat a Republicii Moldova va fi supravegheată cu ajutorul dronelor
Full Article 2 minutes read

FOTO Frontiera de stat a Republicii Moldova va fi supravegheată cu ajutorul dronelor

Sectoarele vulnerabile ale frontierei moldovenești vor fi supravegheate cu drone. Potrivit Poliției de Frontieră, echipamentele urmează a fi donate de către partenerii de dezvoltare din Republica Federală Germania, cu scopul prevenirii și combaterii criminalității transfrontaliere, securizării mai eficiente a frontierei de stat. Aparatele de zbor urmează să ajungă în Moldova în iunie.

Șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi a fost vizitat, la sediul IGPF, de delegația germană, condusă de dl Klaus Kandt, fost chestor al Poliției Federale Germane, în prezent coordonator de proiect din partea Ministerului Federal de Externe. Acesta a fost însoțit de ofițerul de legătură al Poliției Federale Germane pentru Republica Moldova și România – Sebastian Aurich, precum și de reprezentanții companiei producătoare.

Agenda discuțiilor a cuprins subiecte privitoare la preluarea bunelor practici și adaptarea proceselor instituționale la standardele internaționale din domeniul gestionării frontierelor, prin aplicarea sistemelor inovative de supraveghere, mai cu seamă în contextul crizei actuale și provocărilor cu care se confruntă Republica Moldova.

,,Sunt convins că asistența tehnică oferită va permite o acoperire mai bună a sectoarelor vulnerabile la frontieră, va asigura o planificare mai rațională a resurselor umane, care în final vor genera un randament mai înalt și o capacitate de reacție și intervenție sporită în cadrul misiunilor specifice la frontiera de stat, fapt care va contribui esențial la detectarea ilegalităților”, a menționat comisarul-șef Vasiloi.

La rândul său, oficialul german a subliniat importanța dezvoltării parteneriatului care are drept scop securizarea frontierelor, în interesul comunității, menționând că în luna iunie dronele vor fi transmise Poliției de Frontieră.

Totodată, în această perioadă în cadrul IGPF se desfășoară un curs avansat de instruire pentru operatori – polițiștii de frontieră din cadrul subdiviziunilor specializate.

Proiectul este finanțat de către Republica Federală Germania și vine drept rezultat al discuțiilor purtate la nivel înalt de către delegațiile statelor în cadrul Conferinţei internaţionale privind crearea Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, co-prezidată de Germania, Franţa şi România, avute loc la Berlin la începutul lunii aprilie a anului curent.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: