FOTO Moldovenii își pot afla valoarea compensației la gaz. A fost elaborat un calculator online
Full Article 2 minutes read

FOTO Moldovenii își pot afla valoarea compensației la gaz. A fost elaborat un calculator online

Pe site-ul Moldovagaz a fost plasat un calculator online. Cu ajutorul acestuia, consumatorii își pot calcula sau verifica valoarea compensației pentru gaze naturale. 

În acest sens, reprezentanții Moldovagaz menționează că atribuirea nivelului de vulnerabilitate este competența Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

„”SA „Moldovagaz” nu are dreptul să influențeze atribuirea inițială a nivelului de vulnerabilitate energetică, nici să-l schimbe ulterior”, susține compania.

FOTO Moldovenii își pot afla valoarea compensației la gaz. A fost elaborat un calculator online

moldovagaz.md

În cazul depistării discrepanțelor în mărimea compensației, consumatorul este îndemnat să apeleze la „linia verde” guvernamentală 0 8000 5000 sau la adresa de e-mail [email protected] a Guvernului.

După efectuarea modificărilor corespunzătoare în baza de date de către Ministerului Muncii și Protecției Sociale, furnizorul va primi un temei legal pentru efectuarea modificărilor în propria bază de date de consumatori.

În cazul în care în factură nu este indicată recalcularea compensației pentru perioadele anterioare de consum, atunci SA „Moldovagaz” va efectua toate modificările și completările în facturi în baza informației actualizate primite din partea Ministerului Muncii și Protecției Sociale în lunile următoare.

Compensația este acordată pentru primii 180 de metri cubi de gaze consumați lunar în sezonul de iarnă, iar volumul acesteia variază în funcție de gradul de vulnerabilitate energetică atribuit de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

***

Cetățenii care s-au înregistrat pe platforma compensatii.gov.md își pot afla categoria de vulnerabilitate energetică accesând site-ul și verificându-și „cabinetul personal” unde este publicată informația.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: