facebook/Andrei Spînu

(FOTO) Securitatea energetică a Moldovei, discutată la Kiev. Andrei Spînu s-a întâlnit cu mai mulți oficiali ucraineni

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu, a avut astăzi, la Kiev, mai multe întrevederi unde a discutat despre securitatea energetică a țării noastre.

Cu ministrul Energiei al Ucrainei, German Hałuszczenko, oficialul moldovean a discutat conceptul Parteneriatului Regional pentru Securitate Energetică (RESP), pe care Ucraina l-a propus Comisiei Europene prin crearea unui hub de depozitare a gazelor naturale.

„De asemenea, am propus extinderea semnatarilor memorandumului de înțelegere privind acordarea suportului reciproc în situații de crize energetice”, a precizat Andrei Spînu.

Ministrul Infrastructurii s-a întâlnit și cu directorul NPC Ukrenergo, Volodymyr Kudrytskyi.

„Am vorbit despre interconectarea sincronă de comun cu Ucraina la sistemul continental european ENTSO-E”, a menționat Spînu.

De asemenea, la Kiev s-a discutat și despre posibilitățile de transport a gazelor naturale și stocarea acestora în depozitele subterane din Ucraina, inclusiv condițiile de stabilire a unor tarife avantajoase pentru transportare. Discuții în acest sens, avut loc operatorul sistemului de transportare a gazelor GTS din Ucraina, Serghei Makogon.

„Mâine, voi continua discuțiile pe domeniul energetic cu directorul executiv al Naftogaz, Yuriy Vitrenko”, specifică Andrei Spînu.

Amintim că ministrul Andrei Spînu împreună cu secretarii de stat pe domeniile transporturilor și energetic efectuează o vizită oficială în capitala Ucrainei.

facebook.com/Andrei Spînu

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Andrei Mardari / NewsMaker

Moldova are peste 8 000 de milionari în lei. Cel mai tânăr are 16 ani

Anul trecut, peste 8 000 de persoane din Republica Moldova au obținut venituri de peste 1 milion de lei fiecare. Cea mai tânără persoană din această categorie are 16 ani, iar cea mai vârstnică – 88 de ani. Cea mai mare sumă de venit declarată de o persoană fizică a fost de 165,1 milioane de lei. Datele au fost comunicate de Serviciul Fiscal de Stat.

Serviciul Fiscal de Stat a raportat, pe 28 iulie, că a recepționat 98 588 declarații cu privire la impozitul pe venit pentru perioada fiscală 2024, depuse de către persoanele care desfășoară activitate economică, și 206 682 declarații depuse de contribuabili – persoane fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător.

Agenții economici au raportat venituri totale de 687,2 miliarde de lei și cheltuieli de 625,7 miliarde de lei. Față de anul 2023, veniturile au crescut cu 15,2 miliarde de lei, iar cheltuielile – cu 10,4 miliarde de lei. Agenții economici au declarat pentru anul 2024 un impozit pe venit de 7,5 miliarde de lei, cu 0,2 miliarde mai mult decât în 2023.

În anul 2024, persoanele fizice au obținut venituri în valoare totală de 129 miliarde de lei, bani câștigați de 1,57 milioane de persoane. Din aceste venituri, statul a reținut și a încasat un impozit pe venit de 10,3 miliarde de lei.

Anul trecut, 8 019 de persoane au obținut venituri de peste 1 milion lei fiecare, comparativ cu 6 416 persoane fizice în 2023. Veniturile totale ale acestor persoane au fost de 28,3 miliarde de lei, iar statul a reținut un impozit de 1,98 miliarde de lei, față de 19,7 miliarde lei venituri și 1,46 miliarde lei impozit în 2023. Cea mai mare sumă de venit declarată de o persoană fizică a fost de 165,1 milioane de lei. „Cea mai tânără persoană din această categorie are 16 ani, cea mai vârstnică – 88 ani”, au comunicat reprezentanții Serviciului Fiscal de Stat. Din numărul total al persoanelor care au obținut venituri mai mult de 1 milion de lei sunt 5 560 contribuabili de gen masculin și 2 459 feminin.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: