(FOTO) Un militar moldovean a construit o mașină după un proiect propriu
Full Article 2 minutes read

(FOTO) Un militar moldovean a construit o mașină după un proiect propriu

Un angajat al Armatei Naționale, maiorul Mihail Patrînjel, a construit în mai puțin de un an, un vehicul după propriul model. Potrivit Ministerul Apărării, aceasta este cea de-a doua mașină confecționată de militar.

„Mihail Patrînjel s-a remarcat anul acesta prin ideea de a construi un vehicul inedit, pe care l-a numit în cinstea celor două fiice ale sale – Buggy BIOX. La acel moment, dânsul lucra la cel de-al doilea proiect al său, care a fost și mai promițător. Este vorba despre un autovehicul care a fost schițat după modelul FORD T 1907”, notează Ministerul Apărării.

Mihail Patrînjel a lucrat la această mașină 560 de ore. Deși nu este înregistrată, ca să poată merge cu ea distanțe mai lungi, militarul spune că circulă cu ea în afara localității, la o plimbare cu familia.

„M-am gândit ca acesta e simplu în construcție și că voi fi în stare să creez o copie a acestei mașini, dar puțin modernizată, pe care am numit-o BIOX T. În total, am lucrat 560 de ore asupra proiectului, din timpul meu liber și pe banii proprii”, conchide maiorul Patrînjel.

„Cert e că această mare realizare ne face mândri pe noi toți de perfomanțele unor militari ai Armatei Naționale”, menționează Ministerul Apărării.

Mihai Patrînjel este șeful serviciului cartografie al Armatei Naţionale. De mic a fost pasionat de maşini şi de fiecare dată când părinţii îi cumpărau o jucărie nouă, o dezasambla, îi studia minuţios detaliile şi o asambla la loc.

(FOTO) Un militar moldovean a construit o mașină după un proiect propriu

army.gov.md

(FOTO) Un militar moldovean a construit o mașină după un proiect propriu (FOTO) Un militar moldovean a construit o mașină după un proiect propriu (FOTO) Un militar moldovean a construit o mașină după un proiect propriu (FOTO) Un militar moldovean a construit o mașină după un proiect propriu

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: