FOTO Un moldovean rănit într-un accident din Serbia, transportat la Chișinău cu avionul SMURD România
Full Article 2 minutes read

FOTO Un moldovean rănit într-un accident din Serbia, transportat la Chișinău cu avionul SMURD România

Un cetățean al Republicii Moldova, care a fost rănit într-un accident rutier din Serbia, a fost adus la Aeroportul Chișinău cu avionul Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) din România, iar apoi transportat la un spital din capitală. Informația a fost raportată de ministra Sănătății Ala Nemerenco, care a precizat că acesta este primul caz în care un cetățean al țării noastre este transportat cu avionul SMURD.

Potrivit Alei Nemerenco, un cetățean al Republicii Moldova a devenit victimă a unui accident rutier produs pe 16 iunie, în Serbia. Persoana a suferit multiple traume și arsuri.

Pe 22 iunie, pacientul a fost de la spitalul de urgență din Belgrad de către echipajul aero-medical SMURD România și transportat la Aeroportul Chișinău cu avionul, fiind monitorizat constant pe parcursul zborului de medici și paramedici. „Un reanimobil cu echipă înalt specializată de terapie intensivă al CNAMUP a transportat pacientul de la aeroport la Spitalul Clinic de Traumatologie și Ortopedie din Chișinău”, a precizat ministra Sănătății într-o postare pe Facebook.

Ala Nemerenco a precizat că acesta este primul caz în care un cetățean al Republicii Moldova este transportat cu avionul SMURD.

Totodată, Ala Nemerenco a mulțumit echipelor de medici din Serbia, România și Moldova, precum și serviciilor implicate pentru înalt profesionalism.

FOTO Un moldovean rănit într-un accident din Serbia, transportat la Chișinău cu avionul SMURD România

Facebook/Ala Nemerenco


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: