FOTO Vehiculele electrice din Moldova vor avea plăci de înmatriculare speciale. Cum vor arăta 
Full Article 2 minutes read

FOTO Vehiculele electrice din Moldova vor avea plăci de înmatriculare speciale. Cum vor arăta 

Agenția Servicii Publice (ASP) anunță că vehiculele electrice urmează să aibă plăci de înmatriculare speciale. Potrivit Agenției, care a pregătit un proiect în acest sens, plăcile vor avea un fond de culoare albă și simboluri de culoare verde. 

„Piața globală a vehiculelor electrice cunoaște o creștere exponențială în ultimul deceniu. În anul 2011, în întreaga lume au fost vândute circa 55 mii de vehicule electrice. Cu zece ani mai târziu, în 2021, cifra a crescut la circa 7 milioane de vehicule”, comunică ASP, pe 9 februarie.

Agenția spune că evoluția poate fi observată și în Republica Moldova.

„În anul 2021, în Registrul de stat al transporturilor al Agenției Servicii Publice, erau înregistrate 1 132 de vehicule electrice și 26 265 vehicule hibrid. În anul 2022, parcul de vehicule electrice, înmatriculate la ASP, este constituit deja din 1 973 vehicule electrice și 31 643 vehicule hibrid”, comunică Agenția.

Instituția spune că recent, Executivul a operat o serie de modificări cu privire la eficiența energetică.

„Unul dintre obiectivele enunțate este popularizarea e-mobilității și încurajarea celorlalți participanți la trafic să opteze pentru astfel de mijloace de transport, care au o emisie scăzută. După ce respectivul proiect legislativ va fi votat de către Parlamentul Republicii Moldova, Agenția va individualiza vehiculele electrice cu plăci de înmatriculare speciale, care au un fond de culoare albă și simboluri (litere și cifre) de culoare verde”, susține Agenția.

Instituția menționează că prin introducerea plăcilor de înmatriculare speciale, Republica Moldova se va alătura altor țări, unde măsura este deja aplicată de mai mulți ani, cum ar fi:  Norvegia, China, Marea Britanie, Canada etc.

FOTO Vehiculele electrice din Moldova vor avea plăci de înmatriculare speciale. Cum vor arăta 

asp.gov.md


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: