FOTO/VIDEO Atac nocturn cu drone asupra unui oraș din Crimeea în care se află o bază militară. Reacția Rusiei și a Ucrainei
Full Article 2 minutes read

FOTO/VIDEO Atac nocturn cu drone asupra unui oraș din Crimeea în care se află o bază militară. Reacția Rusiei și a Ucrainei

În seara zilei de 20 martie, orașul Djankoi din nordul Crimeei a fost atacat de drone. Conducerea peninsulei anexate Serghei Aksenov a spus că în zona orașului „a lucrat apărarea aeriană”, menționând că au fost distruse o casă și un magazin, se înregistrează o victimă. Între timp, Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că urmare a loviturii au fost distruse rachete de croazieră „Kalibr”, care erau transportate pe calea ferată.

„În zona Djankoi a lucrat apărarea aeriană. Potrivit datelor preliminare, resturile au distrus o gospodărie și un magazin. Din păcate o persoană a fost rănită”, a scris Aksenov.

Mai târziu, consilierul său Oleg Kriucikov a publicat imagini. Potrivit acestuia, o dronă a fost distrusă deasupra școlii tehnice din Djankoi și a căzut între clădirea academică și cămin. „Nu există instalații militare în apropiere. Celelalte au fost distruse deasupra zonelor rezidențiale”, a scris el pe Telegram.

La rândul ei, Direcția principală de informații a Ministerului ucrainean al Apărării a declarat că în Djankoi au fost distruse rachete de croazieră rusești „Kalibr NK” în timpul transportării lor pe calea ferată. Aceste rachete, a spus Ucraina, sunt destinate lansărilor de pe Navele Flotei Mării Negre a Federației Ruse.

În Djankoi, urmare a atacului nocturn, a fost introdusă stare de urgență la nivel municipal, scrie RBC cu referire la șeful administrației orașului Igor Ivin.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: