Максим Андреев, NewsMaker

Fotojurnalistul Nicolae Pojoga are nevoie de ajutor în lupta cu cancerul

Jurnalistul Nicolae Pojoga are nevoie de 200 000 de lei pentru un tratament împotriva cancerului. O campanie de colectare a sumei a fost inițiată pe pagina sprijina.md.

„Mai rău decât să iei covid e să ai cancer în covid. Când ușile spitalelor sunt închise pentru cei ca tine, când granițele sunt închise, când rămâi unu la unu cu acest ceva ce te mănâncă pe dinăuntru, zi și noapte, înaintând milimetru cu milimetru, fără să te lase să închizi un ochi, fără să te lase să-ți tragi sufletul. Nicolae Pojoga (zis și Moșu) are nenorocul acesta. Să stea în plină epidemie, închis într-o garsonieră închiriată, unu la unu cu cancerul său”, au scris inițiatorii campaniei de colectare de fonduri.

Până pe 16 mai, s-a reușit colectarea a aproape 76 de mii de lei, ceea ce constituie aproape 38% din suma necesară.

„Prietenii, colegii și discipolii lui Nicolae și-ar dori să-l vadă sănătos și cu zâmbet pe buze. Orice ajutor financiar va fi apreciat mult. Pentru mai multe detalii apelați +37368635105 Viorel Frunză”, se mai arată în textul publicat.

Nicolae Pojoga s-a născut la 17 aprilie 1950 în comuna Ciuciuleni, raionul Nisporeni. Este fotojurnalist în medii periodice locale și internaţionale – Reuters, AP, EPA, BBC, Rompres, jurnalist şi editor în agenţii de ştiri, expert regional în probleme de etică şi libertate a presei, fondator al agenției fotografice Argus, care în anii 1991-1993 a activat în Riga, Vilnius, Nagorno-Karabah, Republica Moldova și Rusia. A fost remarcat în special prin activitatea de fotojurnalism de război.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Daniel Vodă

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, despre interdicția lui Ion Ceban în Schengen: „Nu e știrea zilei”

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că interdicția de intrare în România și în spațiul Schengen a primarului Chișinăului, Ion Ceban, nu reprezintă o „știre a zilei”. El susține că, cel mai probabil, Ceban era deja informat despre această măsură înainte ca informația să fie făcută publică și că el ar trebui să ofere explicații. Totodată, Vodă a subliniat că informațiile transmise de instituțiile statului, inclusiv ale României, „se bazează pe fapte concrete”.

„Nu aș spune că este neapărat știrea zilei,” a afirmat Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, în cadrul emisiunii Puterea a Patra.

El a explicat că toate detaliile legate de acest caz ar trebui să vină din partea lui Ceban și că probabil el știa deja despre această interdicție.

„Toate explicațiile referitor la acest caz ar trebui să le ofere domnia sa. Am văzut un video filmat, dar dumneavoastră, ca jurnalist, nu ați avut posibilitatea să adresați întrebări sau să faceți precizări. Nimeni din presă probabil nu a putut să o facă. Pentru mine, întrebarea centrală este că — pentru orice cetățean, când se aplică interdicția, persoana este informată. Deci, probabil, persoana a știut această informație înainte să devină publică, dar a ținut-o și nu a comunicat despre acest lucru”, a menționat Vodă.

Fiind întrebat „ce pericol” reprezintă Ion Ceban, întrucât acesta a fost argumentul autorităților române, Daniel Vodă a menționat:

„Cetățenii trebuie să fie atenți și pe viitor când unii politicieni ar putea să se prefacă și să aibă cu totul alte interese. Atunci când unele instituții ale statului, fie ale României, fie ale altor democrații cu instituții consolidate, transmit anumite informații, cu siguranță acestea se sprijină pe fapte”, a subliniat reprezentantul Guvernului.

Amintim că, pe 9 iulie, Ministerul de Externe de la București a confirmat că autoritățile naționale au decis impunerea unei interdicții de intrare pe teritoriul României și în spațiul Schengen pentru Ion Ceban. Alături de edilul capitalei, alți doi cetățeni ai Republicii Moldova au fost vizați de aceeași decizie. Instituția a menționat că măsura a fost luată din „motive de securitate”. Alături de edilul Chișinăului, încă doi cetățeni ai Republicii Moldova au primit interdicții. În presa din Moldova și România se vehiculează că ar fi vorba despre ex-jurnalista Natalia Morari și fostul premier Vasile Tarlev.

Ion Ceban a calificat decizia în privința sa drept „răfuială politică” din partea conducerii Republicii Moldova.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: