Максим Андреев, NewsMaker

Fotojurnalistul Nicolae Pojoga are nevoie de ajutor în lupta cu cancerul

Jurnalistul Nicolae Pojoga are nevoie de 200 000 de lei pentru un tratament împotriva cancerului. O campanie de colectare a sumei a fost inițiată pe pagina sprijina.md.

„Mai rău decât să iei covid e să ai cancer în covid. Când ușile spitalelor sunt închise pentru cei ca tine, când granițele sunt închise, când rămâi unu la unu cu acest ceva ce te mănâncă pe dinăuntru, zi și noapte, înaintând milimetru cu milimetru, fără să te lase să închizi un ochi, fără să te lase să-ți tragi sufletul. Nicolae Pojoga (zis și Moșu) are nenorocul acesta. Să stea în plină epidemie, închis într-o garsonieră închiriată, unu la unu cu cancerul său”, au scris inițiatorii campaniei de colectare de fonduri.

Până pe 16 mai, s-a reușit colectarea a aproape 76 de mii de lei, ceea ce constituie aproape 38% din suma necesară.

„Prietenii, colegii și discipolii lui Nicolae și-ar dori să-l vadă sănătos și cu zâmbet pe buze. Orice ajutor financiar va fi apreciat mult. Pentru mai multe detalii apelați +37368635105 Viorel Frunză”, se mai arată în textul publicat.

Nicolae Pojoga s-a născut la 17 aprilie 1950 în comuna Ciuciuleni, raionul Nisporeni. Este fotojurnalist în medii periodice locale și internaţionale – Reuters, AP, EPA, BBC, Rompres, jurnalist şi editor în agenţii de ştiri, expert regional în probleme de etică şi libertate a presei, fondator al agenției fotografice Argus, care în anii 1991-1993 a activat în Riga, Vilnius, Nagorno-Karabah, Republica Moldova și Rusia. A fost remarcat în special prin activitatea de fotojurnalism de război.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Andrei Mardari / NewsMaker

Persoanele care vor insulta și amenința jurnaliștii riscă amenzi și închisoare de până la 6 ani. PAS propune modificarea legii

Persoanele care vor ultragia sau intimida jurnaliștii vor fi trași la răspundere penală sau contravențională. Propunerile se regăsesc în amendamentele înregistrare de către deputații PAS Liliana Nicolaescu-Onofrei și Igor Chiriac.

Amendamentele propun modificarea articolului din Codul penal care vizează împiedicarea intenționată a activității mass-media sau a jurnalistului. Dacă acest lucru se va întâmpla prin intimidare, prin aplicarea violenței fizice sau cu amenințarea aplicării ei, va fi însoțit de deteriorarea, distrugerea sau deposedarea de materiale sau de echipament, sau prin intermediul unui sistem informatic, pedeapsa propusă este amendă de până la 42 500 de lei sau până la 200 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau închisoare de până la trei ani. Pedeapsa va fi mai dură dacă această acțiune va fi săvârșită de două sau mai multe persoane, cu folosirea situației de serviciu sau în timpul desfășurării unei întruniri, precum și cu scopul de a afla sursa jurnalistului. De asemenea, dacă jurnalistul a fost împiedicat să își desfășoare activitatea prin amenințare cu moartea sau fiindu-i provocată vătămarea medie a integrității corporale sau a sănătății, pedeapsa propusă este de închisoare de la 3 la 6 ani, cu amendă de până la 75 000 de lei și cu privarea de a ocupa anumite funcții de până la 5 ani.

Totodată, Codul contravențional va fi completat cu un articol nou care se referă la imixtiunea în activitatea mass-mediei. Astfel, imixtiunea nejustificată în activitatea jurnalistului cu scopul de a împiedica ori de a restrânge exercitarea liberă a activității, dacă fapta nu constituie infracțiune, se va sancționa cu amendă de la 1 500 până la 3 000 de lei.

Amendamentele au fost înregistrate la un proiect de lege care conține mai multe măsuri de protecție a femeilor împotriva violenței și hărțuirii. Raportul pentru lectura a doua a acestei inițiative legislative a fost aprobat de membrii Comisiei juridice, numiri și imunități, iar documentul urmează a fi examinat în ședință plenară.   

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: