Frauda Bancară: O persoană învinuită de escrocherie și spălare de bani a fost reținută de CNA
Full Article 2 minutes read

Frauda Bancară: O persoană învinuită de escrocherie și spălare de bani a fost reținută de CNA

O persoană, învinuită de escrocherie și spălare de bani în dosarul Fraudei Bancare, a fost reținută de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA). Anunțul a fost făcut de reprezentanții CNA pe 26 octombrie. 

Reprezentanții CNA au raportat că ofițerii Centrului au reținut pe 25 octombrie o persoană, anunțată în căutare, învinuită de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani în cauza numită generic „Frauda Bancară”.

„Potrivit materialelor cauzei, bănuitul ar fi obținut în 2011, în coparticipare cu alte persoane, un credit de la Banca de Economii, însușindu-și prin escrocherie 1 300 000 de lei. La data de 4 octombrie 2023, pe numele învinuitului a fost eliberat un mandat de arestare pentru 30 de zile”, au comunicat reprezentanții Centrului.

Se menționează că bărbatul a fost plasat în izolator pentru 72 de ore și urmează a fi cercetat pentru infracțiunile care i se incriminează.

***

În ianuarie 2023, Procuratura Anticorupție anunța că a finalizat urmărirea penală în privința lui Vladimir Andronachi și a unui complice.

Procuratura Anticorupție a anunțat, pe 10 februarie 2023, că a finalizat urmărirea penală în privința unui fost vice-guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, învinuit de complicitate la săvârșirea infracțiunii de escrocherie și spălarea banilor în dosarul „Frauda Bancară”, în proporții deosebit de mari, de către o organizație crimininală.

În mai 2023, Procuratura Anticorupție declara că dosarul „Frauda bancară”, în care este vizat fostul lider democrat Vlad Plahotniuc, ajunge în judecată. Decizia a fost luată de magistrații Curții de Apel Chișinău luni, 29 mai, în absența învinuitului. Plahotniuc ar fi obținut peste $40 mln datorită „fraudei bancare”.

În iulie 2023, Procuratura Anticorupție preciza că cinci persoane, învinuite de spălare de bani în dosarul denumit generic „Frauda bancară”, ajung pe banca acuzaților. Aceștia sunt acuzați că ar fi cauzat prejudicii Băncii de Economii în valoare de 11 milioane lei. Procuratura menționa că a finalizat urmărirea penală și că a expediat dosarul în instanță pentru examinarea în fond.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: