FT: Comisia Europeană va recomanda astăzi începerea negocierilor de aderare cu Moldova și Ucraina
Full Article 1 minutes read

FT: Comisia Europeană va recomanda astăzi începerea negocierilor de aderare cu Moldova și Ucraina

Comisia Europeană astăzi, pe 7 iunie, va recomanda începerea negocierilor cu Ucraina și Republica Moldova privind aderarea la Uniunea Europeană, scrie publicația britanică Financial Times. 

Se menționează că, pe 7 iunie, Comisia Europeană va recomanda începerea negocierilor cu Moldova și Ucraina pentru aderarea la Uniunea Europeană în această lună.

Publicația a menționat că se dorește oferirea recomandării înainte ca Ungaria să devină președintele interimar al Consiliului UE.

Potrivit informațiilor publicației, astăzi, Comisia urmează să anunțe că Ucraina îndeplinește criteriile neîndeplinite anterior, inclusiv măsuri anticorupție, restricții privind lobby-ul politic, regulile de declarare a bunurilor funcționarilor publici și protecția limbilor.

Financial Times mai scrie că Georgia, care a adoptat legea „privind influența străină”, nu va primi astăzi undă verde.

***

În martie 2022, autoritățile de la Chișinău au semnat cererea de aderare a țării noastre la UE. În iunie 2022, Uniunea Europeană a acordat statutul de țară-candidat pentru Republica Moldova și Ucraina. Iar pe 14 decembrie 2023, Consiliul European a decis începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova și a Ucrainei la UE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: