Fundația Bill și Melinda Gates va dona încă $250 milioane pentru dezvoltarea unor tratamente și vaccinuri împotriva Covid-19
Full Article 2 minutes read

Fundația Bill și Melinda Gates va dona încă $250 milioane pentru dezvoltarea unor tratamente și vaccinuri împotriva Covid-19

Fundația Bill și Melinda Gates a anunțat că va dona încă $250 milioane pentru dezvoltarea unor tratamente și vaccinuri ieftine împotriva Covid-19. În total, până în prezent, fundația a donat $1,75 miliarde pentru combaterea pandemiei, scrie Reuters.

Fundația cuplului Gates a anunțat joi că va contribui cu încă $250 mln pentru a susține lupta cu pandemia de coronavirus. Decizia a fost anunțată în pofida faptului că, în noiembrie, Bill și Melinda Gates au donat alte $70 mln.

„Pentru ca toată lumea să își revină este nevoie ca liderii mondiali să-și unească forțele și să asigure persoanele care au nevoie cu teste, tratamente și vaccinuri”, a argumentat Melinda Gates, cofondatoarea fundației.

Reprezentanții fundației au precizat că, din acești bani, țările cu probleme economice vor fi asigurare cu teste și vaccinuri contra coronavirusului.

Amintim că Marea Britanie este prima țară care a demarat, marți, campania de vaccinare a populației cu vaccinul elaborat de  Pfizer-BioNTech.

Canada a aprobat, miercuri, același vaccin, în timp ce în SUA procedurile nu au fost deocamdată finalizate.

Agenția Reuters scrie că vaccinul Pfizer este dificil de păstrat, mai ales în țările sărace, unde lipsesc laboratoarele performante. Preparatul trebuie livrat și păstrat la -70 de grade Celsius.

„Avem medicamente noi și potențiale vaccinuri pe care le așteptăm la începutul anului viitor. Dar acestea vor salva vieți numai dacă vor fi disponibile pentru oameni”, a declarat Bill Gates.

Potrivit portalului Worldometers, până acum, peste 70,7 mln de oameni s-au infectat cu COVID-19, iar peste 1,58 mln au murit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: