Gavrilița, despre livrarea de gaz în Găgăuzia, la preț preferențial: „Idei ridicole”
Full Article 2 minutes read

Gavrilița, despre livrarea de gaz în Găgăuzia, la preț preferențial: „Idei ridicole”

Premierul țării susține că livrarea de gaz în Găgăuzia, la preț preferențial, este imposibilă, iar ideea deputaților din Adunarea Populară este ridicolă. Declarația a fost făcută pe 27 ianuarie, în cadrul unei emisiuni la postul național de radio.

Prim-ministrul a comentat intenția deputaților din Adunarea Populară a Găgăuziei de a merge la Moscova, pentru a negocia un alt preț pentru gazul livrat în regiune.

Eu cred că este o chestie absolut imposibilă. De luni de zile, Adunarea Populară nu poate alege conducerea și este pe cale de a merge în alegeri anticipate pentru această Adunare Populară, pentru că nu se pot înțelege acolo cine să fie ales în poziția de vârf. Între timp, iată că ei găsesc această înțelegere pentru a veni cu astfel de idei, care sunt ridicole și nici nu merită a fi discutate”, a declarat Natalia Gavrilița.

Tot astăzi, președintele Consiliului de administrație al companiei „Moldovagaz” Vadim Ceban a declarat că livrarea gazului la modul direct de către Gazprom în UTA Găgăuzia este posibilă din punct de vedere tehnic, însă nu știe dacă este și realizabilă.

Pe 25 ianuarie, deputații Adunării Populare a Găgăuziei au anunțat că intenționează să plece la Moscova „pentru a negocia prețul pentru furnizarea gazului” în autonomie. Inițiativa a fost susținută de majoritatea legislatorilor. Asta cu toate că de mai mult de două luni și jumătate aceștia nu reușesc să își aleagă speakerul, motiv pentru care organul legislativ rămâne nefuncțional.

Întrebați de jurnaliștii portalului nokta.md cu cine intenționează să se întâlnească la Moscova, deputații locali au refuzat să răspundă. Aceștia nu au precizat nici când ar urma să aibă loc vizita. Victor Petrov a spus doar că își va achita singur cheltuielile de călătorie.

Pe 25 ianuarie, deputații Adunării Populare a Găgăuziei au eșuat pentru a 14-a oară în alegerea speakerului organului legislativ.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: