Gaz mai ieftin în decembrie: Cât va plăti Moldova pentru livrări
Full Article 2 minutes read

Gaz mai ieftin în decembrie: Cât va plăti Moldova pentru livrări

Prețul de achiziție al gazelor naturale furnizate Republicii Moldova în luna decembrie se va ridica preliminar la 785 de dolari per mia de metri cubi. Declarații în acest sens au fost făcute de către președintele Moldovagaz, Vadim Ceban. 

Vadim Ceban informează că începând cu 1 decembrie, SA „Moldovagaz” va achita pentru o mie de metri cubi circa 785 de dolari, ținând cont de puterea calorică.

Totodată, directorul întreprinderii informează că volumul proviziilor va rămâne la același nivel – 5,7 milioane de metri cubi pe zi.

În luna noiembrie prețul pentru o mie de metri cubi de gaz a fost circa 821,58 dolari.

Amintim că concernul rus Gazprom a anunțat pe 28 noiembrie că nu reduce aprovizionarea cu gaze naturale către Republica Moldova.

Pe 22 noiembrie, Gazprom a acuzat Ucraina de faptul că ar înmagazina anumite volume de gaze naturale, destinate Republicii Moldova. Potrivit unui comunicat de presă al concernului rus, volumul gazelor naturale destinate Moldovei, care intră în Ucraina, este mult mai mare, decât cel care este transmis într-un final consumatorilor moldoveni. Totodată, compania rusă anunțat că va reduce și mai mult livrările de gaze către Moldova.

„Naftogaz Ucraina” a negat acuzația concernului rus Gazprom privind faptul că ar înmagazina anumite volume de gaze naturale, destinate Republicii Moldova. Întreprinderea a publicat pe 22 noiembrie un comunicat în acest sens, în care clasează declarațiile drept un neadevăr.

Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a comentat anunțul concernului rus Gazprom, privind reducerea suplimentară a volumului de gaz furnizat Republicii Moldova, pe motiv că Ucraina ar înmagazina rezerve destinate țării noastre. Spînu a menționat că, de fapt, este vorba despre economiile Moldovei, stocate în depozitele din Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: