Gheorghe Cavcaliuc – dat în căutare de Interpol pentru arest și extrădare
Full Article 2 minutes read

Gheorghe Cavcaliuc – dat în căutare de Interpol pentru arest și extrădare

Fostul șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, a fost dat în căutare de Interpol pentru arest și extrădare, după ce autoritățile din Chișinău au înaintat o solicitare în acest sens către Organizaţia Internaţională a Poliţiei Criminale Interpol din Lyon, Franța, în luna august a acestui an.

Pentru TV8, Viorel Țențiu, șeful Biroului Național Central al Interpol din Republica Moldova, a menționat că cererea a fost acceptată din data de 16 decembrie 2021.

Amintim că Gheorghe Cavcaliuc are statut de bănuit în dosarul „verde de briliant”. Pe 6 aprilie, în jurul orei 18.00, trei reprezentanți ai Partidului PACE în comun cu preşedintele oficiului teritorial al aceluiași partid au mers la domiciliul lui Tudor Tutunaru, vicepreședintele raionului Sângerei. Aflându-se la intrare în gospodăria acestuia, l-au stropit cu verde de briliant, provocându-i arsuri de gradul I și II la ambii ochi. Aceștia și-au motivat acțiunile prin faptul că Tutunaru s-a vaccinat împotriva COVID-19 înainte lucrătorilor medicali, fără să-și aștepte rândul.

Alți patru membri, printre care președintele organizației teritoriale a partidului PACE, sunt cercetați în acest dosar.

Pe 20 iulie 2021, Procuratura a anunțat că Gheorghe Cavcaliuc a fost dat în căutare în dosarul „verde de briliant”, după ce s-a eschivat să se prezinte în fața procurorilor. Gheorghe Cavcaliuc a declarat inițial că a plecat în vacanță împreună cu familia și este în drum spre casă. Peste 6 zile, acesta a anunțat că își va relua activitatea în cadrul unei companii străine și a dat de înțeles că nu va reveni în țară, întrucât autoritățile ar fi eșuat în garantarea unui proces echitabil. De asemenea, el acuză procurorul care instrumentează cazul că ar avea interese personale care ar constitui conflict de interese. La începutul lunii august, acesta a fost filmat la Londra.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: