Grecia intră în carantină pentru trei săptămâni. Șomerii vor primi câte 800 de euro drept compensații
Full Article 2 minutes read

Grecia intră în carantină pentru trei săptămâni. Șomerii vor primi câte 800 de euro drept compensații

Guvernul Greciei a decis să revină la regimul de carantină din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu COVID-19. Noile restricții vor intra în vigoare pe 7 noiembrie și vor fi valabile până pe 30 noiembrie. Anunțul a fost făcut de către premierul țării, scrie portalul Gazzetta.gr.

Decizia va intra în vigoare sâmbătă, 7 noiembrie, la ora 00:00. Aceasta a fost luată pe fundalul unei creșteri semnificative a numărului de persoane infectate cu coronavirus în ultimele 5 zile. În total, de la începutul pandemiei, aproape 47 de mii de locuitori ai Greciei au contractat virusul.

„Știu că există îngrijorări, frică în fața consecințelor economice. Dar vrem ca oamenii să susțină eforturile noastre”, a declarat premierul elen Kyriakos Mitsotakis.

Prin urmare, până la sfîrșitul lunii noiembrie, în Grecia vor intra în vigoare restricții de circulație, iar magazinele vor fi închise, în afară de cele care comercializează produse de primă necesitate. Toți cetățenii greci care vor deveni șomeri din cauza carantinei vor primi un ajutor financiar în mărime de 800 de euro.

Amintim că și în patru regiuni din Italia, începând de mâine, va intra în vigoare un regim strict de carantină, care va fi în vigoare până pe 3 decembrie. Este vorba despre provinciile Calabria, Lombardia, Piemont și Valle d’Aosta, unde a fost declarat nivel roșu de alertă.

Regiunea Apulia și insula Sicilia este în zona portocalie, iar restul zonelor – sub nivel de alertă galben.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: