Grecianîi și Ciocoi, în ședință la parlament: „Se impun măsuri cardinale imediate”
Full Article 2 minutes read

Grecianîi și Ciocoi, în ședință la parlament: „Se impun măsuri cardinale imediate”

Speakerul Zinaida Greceanîi a convocat, în seara de 29 martie, o ședință de lucru cu participarea membrilor guvernului în exercițiu, în frunte cu prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi. La întrevedere au participat și consilierii președintelui parlamentului. De menționat că un comunicat de presă în acest sens a fost publicat pe site-ul Partidului Socialiștilor (PSRM), nu și pe cel al executivului.

Potrivit comunicatului, în cadrul ședinței, fost evaluată starea pandemică și s-a accentuat faptul că „în această situație alarmantă se impun măsuri cardinale imediate”.

Zinaida Greceanîi a accentuat că parlamentul este gata sa susțină orice inițiativă a guvernului și Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) pentru a depăși situația dificilă și a oferi atribuții suplimentare în acest sens.

Oficialii au discutat detalii privind achiziționarea de urgență a vaccinurilor și a fot exprimată recunoștința partenerilor Republicii Moldova pentru ajutorul oferit. S-a anunțat faptul că autoritățile continuă demersurile în vederea obținerii de noi donații de vaccinuri sigure și eficiente.

De asemenea, oficialii au examinat situația social-economică, a mediului de afaceri prin prisma impactului pandemiei de COVID-19. A fost reiterată importanța menținerii restricțiilor adecvate realităților curente, acestea fiind strict necesare pentru a contracara răspândirea coronavirusului.

Totodată, membrii executivului au informat despre măsurile care se întreprind pentru asigurarea securității alimentare a țării.

***

Tot pe 29 martie, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a convocat ședința Consiliului Consultativ de sănătate publică pe lângă prim-ministru. În cadrul reuniunii, membrii Consiliului au examinat necesitatea introducerii unui set de acțiuni suplimentare în scopul eficientizării procesului de gestionare a situației pandemice.

Amintim că, pe 13 martie, în urma ședinței Consiliului Suprem de Securitate, administrația prezidențială a recomandat guvernului și parlamentului să instituie stare de urgență în țară pe o perioadă de două săptămâni. Partidul Socialiștilor a criticat inițiativa și s-a pronunțat împotriva acesteia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: