Grosu raportează 310 primari PAS, datele arată 291. Cum guvernarea explică diferența
Full Article 2 minutes read

Grosu raportează 310 primari PAS, datele arată 291. Cum guvernarea explică diferența

Partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS) a câștigat alegerile locale generale din 2023, prin vot direct, în 291 de localități din Republica Moldova. Totuși, formațiunea politică va guverna în 310 localități, după ce 19 primari, aleși pe liste independenți, au decis să meargă mai departe alături de echipa și consilierii PAS. Precizările au fost făcute pentru NM de purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas.

Liderul PAS, Igor Grosu, care deține și funcția de președinte al Legislativului, a anunțat, pe 20 noiembrie, victoria PAS în 310 localități din țară, urmare a turului I și II al alegerilor locale. Totodată, a adăugat el, partidul „a obținut sprijinul oamenilor pentru 357 consilieri raionali și peste 3000 de consilieri locali”. „Rezultatele turului I și II de scrutin au arătat că PAS este o echipă puternică la nivel local” – a declarat oficialul.

De menționat că, potrivit datelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), candidații PAS au fost aleși direct în 291 de localități din Moldova. Contactată de NM pentru un comentariu, reprezentanta PAS Adriana Vlas a declarat diferența dintre cifre: „Sunt localități în care am decis să susținem candidatul independent cu viziuni pro-europene. PAS a participat cu echipă la consiliu, care susține activitatea primarului ales și vom colabora strâns pentru dezvoltarea localității”.

Amintim că PAS a mers la locale cu 702 primari, 1 158 candidați la funcția de consilieri raionali și 9 312 candidați la consiliile locale. De menționat că formațiunea politică nu a câștigat în niciuna dintre cele 11 municipii ale țării.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: