Guvernul a aprobat lista studenților-doctoranzi care vor primi Bursa de Excelență a Guvernului și Bursa nominală pentru anul 2021
Full Article 2 minutes read

Guvernul a aprobat lista studenților-doctoranzi care vor primi Bursa de Excelență a Guvernului și Bursa nominală pentru anul 2021

21 de studenți-doctoranzi din țară vor primi Bursa de Excelență a Guvernului pentru anul 2021, în valoare de 2500 de lei, iar alți cinci studenți vor beneficia de Bursa pe domenii științifice, care constituie 2 mii de lei.

„Consider că învățământul la toate nivelurile trebuie să devină prioritatea numărul unul în țara noastră. Fără investiții substanțiale în acest domeniu, nu putem vorbi despre dezvoltarea durabilă a statului pe termen mediu și lung. Investițiile capitale a statului trebuie să meargă în primul rând în materia cenușie a viitoarelor generații”, a precizat premierul interimar, în cadrul ședinței guvernului din 20 ianuarie.

Bursele se acordă studenţilor-doctoranzi, anual, pentru un an calendaristic, începând cu al doilea an de studii, înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă şi frecvenţă redusă, care au acumulat numărul de credite necesar și au obţinut performanţe academice deosebite în următoarele domenii: științe ale naturii, științe inginerești și tehnologii, științe medicale, științe agricole, științe sociale și economice, precum și științe umaniste.

Mijloacele financiare necesare pentru acordarea Bursei de excelență a Guvernului constituie 630 mii lei și 120 mii lei pentru oferirea Bursei pe domenii științifice, potrivit unui comunicat de presă emis de guvern.

Lista studenților-doctoranzi beneficiari ai Bursei de Excelență a Guvernului și Bursei nominale pentru anul 2021 poate fi accesată aici.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: