Guvernul lansează campania „Hai acasă de Crăciun”: Punem punct dezbaterilor despre brazi și cui aparține sărbătoarea
Full Article 3 minutes read

Guvernul lansează campania „Hai acasă de Crăciun”: Punem punct dezbaterilor despre brazi și cui aparține sărbătoarea

Guvernul Republicii Moldova lansează campania „Hai acasă de Crăciun” și îndeamnă toate localitățile, administrațiile publice locale din satele și orașele țării să organizeze concerte pentru locuitori de sărbători și să pună în valoare artiștii locali și tradițiile locului.

„Sărbătorile de iarnă și Crăciunul nu mai trebuie să fie un subiect de divizare în societate. În anul 2023, din respect pentru oamenii noștri, punem punct dezbaterilor despre brazi și cui aparține sărbătoarea. Crăciunul nu e al Chișinăului doar, nu este al Primăriei sau al Guvernului. În toată Europa, Crăciunul este organizat de administrațiile locale pentru oameni”, a declarat consilierul premierului Dorin Recean, Daniel Vodă.

Guvernul îndeamnă așadar cetățenii de acasă și din diasporă să povestească, prin poze și video, cum sărbătoresc Crăciunul, ce amintiri au despre această sărbătoare și despre lucrurile care ne unesc și ne strâng la aceeași masă de sărbători, acasă. Mesajele pot fi expediate pe adresa de email [email protected].

Vodă anunță că Guvernul a elaborat inclusiv o scrisoare circulară adresată președinților de raioane și primăriilor din toată țara în care a invitat autoritățile locale să se alăture campaniei „Hai acasă de Crăciun”.

„Ministerul Culturii va organiza spectacole ale orchestrelor noastre dedicate sărbătorilor de iarnă în casele de cultură din toată țara – Orchestra „Fluieraș”, „Mugurel”, „Folclor”, „Noroc”, Ansamblul „Joc”, dar și Orchestra „Concertino”. Teatrul „Licurici” va organiza spectacole în centrele de plasament pentru copii. Guvernul mai invită toate centrele raionale să se alăture inițiativei noastre „Biblioteca de sub brad”, prin care promovăm lectura în societate, mai ales în rândul tinerilor, consolidăm valorile culturale, dotăm bibliotecile școlare, secțiile/saloanele pentru copii din cadrul spitalelor din țară”, a mai declarat Daniel Vodă.

***

Amintim că, pe 14 noiembrie, primarul reales al capitalei, Ion Ceban, a anunțat că Primăria Chișinău a transmis către Guvernul Republicii Moldova și Ministerul Culturii o scrisoare „prin care vine cu propunerea ca evenimentele dedicate sărbătorilor de iarnă să fie realizate în comun la Chișinău”.

Scrisoarea Primăriei Chișinău cu privire la sărbătoarea de Crăciun a fost citită de reprezentanții Guvernului, însă un răspuns ferm la propunerea de a organiza în comun evenimentele nu a fost deocamdată formulat. În cadrul conferinței de presă din 15 noiembrie, purtătorul de cuvânt al Executivului Daniel Vodă a menționat că „dorința este ca târgul de Crăciun să nu să se rezume în zona capitalei dar să fie în toată țara” și că Guvernul își dorește să celebreze Crăciunul „în liniște și pace”. „Târgul de Crăciun nu aparține politicienilor, aparține oamenilor”, a adăugat reprezentantul Guvernului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: