privesc.eu

I-a fost spartă pagina personală? Cum explică Gațcan publicarea unei știri false pe Facebook

Deputatul PSRM, Ștefan Gațcan a distribuit pe pagina sa de Facebook o știre falsă cu titlul: „OMS a declarat oficial că pandemia nu există și că nu este nevoie de vaccinuri”. Ulterior, acesta a șters postarea. Contactat de către NM, deputatul a spus că nu el este cel care a distribuit știrea.

„Cineva a plasat pe pagina mea de socializare o știre. Când m-am uitat și îmi spune cineva: pe pagina dvs este ceva. Am luat și am șters chestia asta, cu toate că la mine asemenea lucruri au mai fost în campania electorală. Nu știu cine. Mă voi lămuri pe urmă. Toate datele de la pagină au mai fost, eu știu, la cunoscuți care au ajutat în ajustarea telefonului. În esență, asta nu este o postare a mea. Nu îmi aparțin lucrurile acestea, mai ales că sunt profesor universitar. Nu se pune în discuție”, a spus Gațcan.

Anterior, deputatul a oferit și o reacție Ziarului de Gardă, în care a explicat de ce a distribuit știrea falsă.

„Oamenii trebuie să vadă și cealaltă situație a științelor științifice care sunt date în mass-media masiv a tuturor țărilor, care este un fake news, care, cu părere de rău, oamenii trebuie să înțeleagă. Dacă este un fake news, să o știe toată lumea. De ce am distribuit? De aceea că e o știre falsă și trebuie oamenii să înțeleagă la ce nivel pot fi aceste lucruri. Nu e știre falsă. A fost de facto, au publicat, am văzut publicațiile științifice. Infecția există, pandemia există, dar există fake news-uri, care, practic, duc în eroare”, a comentat acesta pentru ZdG.

De asemenea, deputatul Radu Marian a anunțat pe pagina sa de Facebook că va depune o plângere la poliție „pentru ca acesta să fie amendat pentru distribuirea de știri false pe timp de pandemie”. Mai mult, la următoarea ședință a parlamentului, Radu Marian a declarat că îi va solicita lui Gațcan să-și depună mandatul.

facebook.com/radumarianMP

Amintim că Ștefan Gațcan este medic ginecolog de profesie și mai nou deputat din partea PSRM. Între 2012 și 2016 a fost director general al Institutului Mamei și Copilului. Totodată, Ștefan Gațcan este fondatorul primei maternităţi private din ţară – „Extramed”.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

screenshot

30 de ani de la aderarea R. Moldova la Consiliul Europei. Popșoi: „A fost un pilon esențial al progresului nostru” (VIDEO)

Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, a transmis pe 13 iulie un mesaj cu ocazia împlinirii a trei decenii de la aderarea Republicii Moldova la Consiliului Europei. Diplomatul a menționat că Consiliul Europei a fost un „pilon esențial” al progresului Republicii Moldova și și-a exprimat convingerea că parteneriatul din acestea va continua să fie unul solid.

Pe 13 iulie 1995, Republica Moldova făcea un pas esențial pe calea democrației, a statului de drept, a respectului pentru drepturile omului, integrându-se într-o familie de valori care ne-a inspirat și sprijinit constant în procesul de consolidare instituțională și transformare democratică. Trei decenii mai târziu, putem spune cu certitudine că parteneriatul cu Consiliul Europei a fost un pilon esențial al progresului nostru. Grație cooperării strânse și susținute, am reușit să avansăm reforme importante în justiție, combaterea corupției, protecția drepturilor omului, libertatea presei și guvernarea democratică. (…) Privim înainte cu încredere, convinși că acest parteneriat va continua să fie solid, constructiv și orientat spre viitorul european al țării noastre”, a transmis ministrul de Externe.

De asemenea, Mihai Popșoi a mulțumit, în numele Guvernului Republicii Moldova, Consiliului Europei pentru solidaritate, expertiză și sprijin „constant” acordat în acești 30 de ani.

Consiliul Europei este o organizație internațională, interguvernamentală și regională, care a fost creată la 5 mai 1949. Consiliul Europei reunește 46 de state membre și o serie de state cu statut de observator (SUA, Mexic, Israel, Canada, Vatican, Japonia).

Acesta are două dimensiuni: una federalistă, reprezentată de Adunarea Parlamentară, alcătuită din parlamentari proveniți din parlamentele naționale, și cealaltă, interguvernamentală, întruchipată de Comitetul Miniștrilor, alcătuit din miniștrii de externe ai statelor membre. Comitetul Miniștrilor reprezintă organismul de decizie al Consiliului Europei.

Republica Moldova a deținut pentru prima dată președinția Comitetului de Miniștri în perioada mai-noiembrie 2003. Atunci țara noastră a devenit prima țară din spațiul CSI care a deținut această poziție. O a doua președinție este programată pentru noiembrie 2025 – mai 2026.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: