I-a fost spartă pagina personală? Cum explică Gațcan publicarea unei știri false pe Facebook
Full Article 2 minutes read

I-a fost spartă pagina personală? Cum explică Gațcan publicarea unei știri false pe Facebook

Deputatul PSRM, Ștefan Gațcan a distribuit pe pagina sa de Facebook o știre falsă cu titlul: „OMS a declarat oficial că pandemia nu există și că nu este nevoie de vaccinuri”. Ulterior, acesta a șters postarea. Contactat de către NM, deputatul a spus că nu el este cel care a distribuit știrea.

„Cineva a plasat pe pagina mea de socializare o știre. Când m-am uitat și îmi spune cineva: pe pagina dvs este ceva. Am luat și am șters chestia asta, cu toate că la mine asemenea lucruri au mai fost în campania electorală. Nu știu cine. Mă voi lămuri pe urmă. Toate datele de la pagină au mai fost, eu știu, la cunoscuți care au ajutat în ajustarea telefonului. În esență, asta nu este o postare a mea. Nu îmi aparțin lucrurile acestea, mai ales că sunt profesor universitar. Nu se pune în discuție”, a spus Gațcan.

Anterior, deputatul a oferit și o reacție Ziarului de Gardă, în care a explicat de ce a distribuit știrea falsă.

„Oamenii trebuie să vadă și cealaltă situație a științelor științifice care sunt date în mass-media masiv a tuturor țărilor, care este un fake news, care, cu părere de rău, oamenii trebuie să înțeleagă. Dacă este un fake news, să o știe toată lumea. De ce am distribuit? De aceea că e o știre falsă și trebuie oamenii să înțeleagă la ce nivel pot fi aceste lucruri. Nu e știre falsă. A fost de facto, au publicat, am văzut publicațiile științifice. Infecția există, pandemia există, dar există fake news-uri, care, practic, duc în eroare”, a comentat acesta pentru ZdG.

De asemenea, deputatul Radu Marian a anunțat pe pagina sa de Facebook că va depune o plângere la poliție „pentru ca acesta să fie amendat pentru distribuirea de știri false pe timp de pandemie”. Mai mult, la următoarea ședință a parlamentului, Radu Marian a declarat că îi va solicita lui Gațcan să-și depună mandatul.

I-a fost spartă pagina personală? Cum explică Gațcan publicarea unei știri false pe Facebook

facebook.com/radumarianMP

Amintim că Ștefan Gațcan este medic ginecolog de profesie și mai nou deputat din partea PSRM. Între 2012 și 2016 a fost director general al Institutului Mamei și Copilului. Totodată, Ștefan Gațcan este fondatorul primei maternităţi private din ţară – „Extramed”.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: