IGSU, alertat pentru o chemare falsă. Concomitent la Sângera ardea o casă, iar pompieri disponibili în unitate nu erau
Full Article 1 minutes read

IGSU, alertat pentru o chemare falsă. Concomitent la Sângera ardea o casă, iar pompieri disponibili în unitate nu erau

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) atenționează cetățenii că apelurile false tergiversează intervenția echipelor de pompieri în misiuni reale. Un caz similar a fost atestat de instituție la data de 8 februarie în localitatea Chetrosu, raionul Anenii Noi.

Potrivit primelor informații, un panou publicitar risca să cadă, iar pentru intervenție a fost trimis un echipaj de pompieri din Unitatea de salvatori și pompieri Dobrogea.

Ajunși la fața locului salvatorii nu au confirmat situația, însă concomitent în orașul Sângera din municipiul Chișinău o locuință de pe strada Alexandru cel Bun nr.35 a fost cuprinsă de flăcări.

La fața locului au fost trimise alte două echipaje din Detașamentul salvatori și pompieri sectorul Botanica, întrucât echipa de pompieri din Dobrogea nu reușea să ajungă.

Astfel de situații, potrivit IGSU, crește timpul de răspuns pentru misiuni reale, iar în intervenții sunt trimise echipaje din ale unități.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: