Ilan Șor ar putea beneficia de un avocat din oficiu. Apărători ai săi au fost amendați, pentru că nu au venit la ședința de judecată
Full Article 2 minutes read

Ilan Șor ar putea beneficia de un avocat din oficiu. Apărători ai săi au fost amendați, pentru că nu au venit la ședința de judecată

Avocații lui Ilan Șor au fost amendați cu câte 1000 de lei, pentru că nu s-au prezentat la ședința Curții de Apel Chișinău din 19 octombrie, în care urma să fie examinat dosarul deputatului fugar. Mai mult, magistrații au dispus ca Ilan Șor să beneficieze de un avocat din oficiu, care urmează să îi reprezinte interesele, în cazul în care apărătorii pe care îi plătește nu se vor prezenta la ședințe. informează TV8.

Judecătorii Curții de Apel Chișinău au constatat că niciunul dintre cei trei avocați a lui Ilan Șor nu s-au prezentat la ședința de judecată planificată pentru 19 octombrie. Prin urmare, avocații Iulian Balan, Aureliu Colenco și Denis Calaida au fost amendați cu câte 1000 de lei. Procurorii i-au acuzat că ar tergiversa procesul de judecată.

Totodată, magistrații au dispus ca deputatul Ilan Șor să beneficieze de un avocat din oficiu, achitat de stat, care să îi reprezinte interesele în cazul în care apărătorii pe care și i-a ales nu se prezintă la ședințe.

Menționăm că este a patra oară când Curtea de Apel Chișinău amână ședința de judecată în care este vizat Ilan Șor. Dosarul s-a aflat pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018, iar de atunci au fost amânate zeci de ședințe de judecată. În 2017, ex-primarul de Orhei, a fost condamnat la 7 ani și șase luni de închisoare în penitenciar de tip semi-închis, fiind învinuit că ar fi obținut bani de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spălat ulterior, prin firme off-shor.

Pe  20 august, Curtea Supremă de Justiție a emis o încheiere irevocabilă, prin care dosarul lui Ilan Șor a fost strămutat la Curtea de Apel Chișinău, de la Curtea de Apel Cahul. Totodată, a fost menținută masura preventivă – arestul în privința lui Ilan Șor și anunțarea în căutare. Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a declarat că decizia i se pare „extrem de dubioasă”.

În 2017, ex-primarul de Orhei, a fost condamnat la 7 ani și șase luni de închisoare în penitenciar de tip semi-închis, fiind învinuit că ar fi obținut bani de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spălat ulterior, prin firme off-shor.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: