Imaginea unui apărător al uzinei din Mariupol, în lista celor mai bune fotografii din 2022
Full Article 2 minutes read

Imaginea unui apărător al uzinei din Mariupol, în lista celor mai bune fotografii din 2022

The Guardian a realizat lista celor mai bune fotografii ale anului 2022. Printre acestea se regăsește și imaginea lui Dmitrii Kozațkii, unul dintre apărătorii uzinei „Azovstal” din Mariupol.

Potrivit articolului, soldatul ucrainean care apare în fotografie ar fi Dmitrii Kozațkii. Acesta, împreună cu câteva mii de oameni s-a adăpostit în interiorul uzinei metalurgice Azovstal, locul unde s-au păstrat ultimele picături de rezistență ale Mariupolului, orașul-port din Ucraina, care a fost înconjurat de armata rusă la doar câteva zile de la începutul războiului.

Când soldații au fost într-un final forțați de trupele rusești să se predea, bărbatul a încărcat această fotografie, dar și încă câteva imagini, realizate în interiorul uzinei, pe rețelele de socializare, cerând ca ele să fie distribuite cât mai larg posibil.

Dmitrii Kozațkii ar fi fost eliberat într-un schimb de prizonieri din luna septembrie.

Toată lista celor mai bune fotografii ale anului 2022, dar și poveștile din spatele acestora, le puteți vedea AICI.

***

Amintim că, începând cu 16 mai, de pe teritoriul Azovstal a început evacuarea militarilor ucraineni. Aceștia au fost transportați pe teritoriul controlat de forțele pro-ruse: răniții în spital, iar cei sănătoși – la închisoari controlate de partea rusă. Kievul a declarat că va solicita Moscovei repatrierea combatanților, în schimbul soldaților ruși luați drept prizonieri de război.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, 1730 de combatanți, inclusiv 80 de răniți, s-ar fi predat și au ieșit din uzina Azovstal, unde au petrecut săptămâni la rând în condiții precare: lipsiți de apă potabilă, lumină și medicamente.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: