„Implicarea mea în frauda bancară nu a fost demonstrată”. Ulanov, înainte de ședința Parlamentului
Full Article 2 minutes read

„Implicarea mea în frauda bancară nu a fost demonstrată”. Ulanov, înainte de ședința Parlamentului

Deputatul partidului ȘOR Denis Ulanov a confirmat că în ședința parlamentară din 22 martie, deputații vor analiza problema privării acestuia de imunitatea sa parlamentară. După cum a remarcat Ulanov pe 21 martie pe Facebook, procuratura a avut suspiciuni nu despre el, ci despre originea banilor pe care i-a folosit clientul său în noiembrie 2014 pentru a plăti vânzarea și cumpărarea a 38% din acțiunile Victoriabank.

„În ajunul ședinței Legislativului la care urmează să fie discutată problema ridicării imunității mele parlamentare, vin cu câteva precizări importante. Implicarea mea în frauda bancară nu a fost demonstrată. Mai mult, în cadrul procedurii de examinare la Comisia juridică, numiri şi imunităţi, procurorul general a confirmat că eu NU sunt beneficiar al banilor furați din bănci”, a scris Ulanov pe Facebook.

Amintim că procurorul general a solicitat pe 19 martie ridicarea imunității în vederea reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată a deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov. Președinta parlamentului Zinaida Grecianîi a propus Comisiei juridice să examineze, sâmbătă, cererea procurorului general, iar duminică a propus convocarea Biroului permanent al parlamentului.

Potrivit Procuraturii Generale, Denis Ulanov este cercetat sub aspectul ”escrocheriei” și ”spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale. În cazul lui Petru Jardan, potrivit materialelor urmăririi penale, ar fi comis ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: