Mudreac
Максим Андреев, NewsMaker

VIDEO „În ce constă problema?” Vizibil emoționat, Radu Mudreac respinge acuzațiile procurorului general interimar

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) Radu Mudreac neagă acuzațiile care i-au fost aduse de către procurorul general interimar Dumitru Robu, în plenul Parlamentului. Vizibil emoționat, parlamentarul a spus că dosarul i-a fost deschis la 20 aprilie și că îi vine greu să comenteze, întrucât nu a făcut cunoștință cu materialele cauzei. Acesta a calificat acțiunile procurorului drept „show”. 

Mudreac a spus că acest dosar i-a fost pornit pentru „a-i închide gura” în cazul comisiei de anchetă privind activitatea carierelor din Moldova.

„Îmi vine greu să comentez pentru că nu am făcut cunoștință cu materialele cauzei, nici nu le-am văzut, dar apare întrebarea. 2011 când începi să investești ceva în țara asta, nu vrei să fugi din țară, vrei să creezi locuri de muncă, vrei să te dezvolți, ce faci atunci? Apelezi la alte surse, apelezi la altcineva. Așa era perioada 2011-2012 am apelat și eu la cunoștințe, la rude. Am investi aici în țar. am creat locuri de muncă, până în ziua de azi activează. Întrebarea este vreo plângere de la cineva? Nu. Este prejudiciat statul? Nu. Anual se achită peste un milion impozite? Da. În ce constă problema? Careva pretenții? Cinstit eu nu înțeleg ce se întâmplă, cine conduce?”, se întreabă Mudreac.

După încheierea discursului, socialistul Vlad Bătrîncea spus că Mudreac este programat la a treia operație la inimă, iar dacă ceva i se întâmplă ceva, se vor face responsabili procurorii.

Amintim că procurorul general interimar Dumitru Robu a solicitat plenului Parlamentului ridicarea imunității lui Radu Mudreac, acesta fiind suspectat de spălarea banilor în proporții deosebit de mari.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

screenshot

Participarea contra plată? Poliția a documentat cazuri de remunerare la mitingul opoziției din capitală (VIDEO)

Cetățenii prezenți la mitingul organizat pe 26 iulie, în Chișinău, de patru partide de opoziție ar fi primit bani în schimbul participării, fiind vorba de câte 300 de lei. Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anunțat, într-un comunicat, că a documentat mai multe cazuri în care manifestanții au fost remunerați, inclusiv două minore de 14 și 17 ani.

Poliția a fixat mai multe cazuri în care s-au oferit și primit mijloace financiare, în schimbul prezenței la miting. Cei 300 de lei promiși la sfârșitul manifestației erau așteptați și de două minore, de 14 și 17 ani, din raionul Criuleni, după ce la telefon au fost convinse de un bărbat să vină la protest, ulterior urmând a fi remunerate financiar. (…) Atât cei care au achitat, cât și cei care au acceptat banii pentru a protesta – vor fi documentați”, se arată în comunicat.

Potrivit IGP, oamenii legii întreprind măsuri pentru a stabili tot spectrul de acțiuni al celor care au încălcat legea.

Poliția susține dreptul la întrunirea pașnică, garantat de lege, însă orice abatere de la cadrul legal-inclusiv influențarea participanților prin recompense materiale-va fi documentată și sancționată conform legislației în vigoare”, a subliniat IGP.

Amintim că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Partidul Republican „Inima Moldovei”, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova și Partidul „Pentru Viitorul Moldovei”, care și-au anunțat anterior de a crea un bloc electoral pentru alegerile parlamentare din toamnă, au organizat pe 26 iulie, în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet din Chișinău, un miting împotriva Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS). Manifestanții au scandat lozinci precum: „Moldova fără PAS”, „Demisie” și „Jos dictatura”. Speakerii mitingului – lideri și fruntași a formațiunilor respective – au susținut discursuri anti-guvernare și au lansate mesaje electorale.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: