În Chișinău ar putea fi implementate noi restricții anti-COVID. Ce spun autoritățile?
Full Article 2 minutes read

În Chișinău ar putea fi implementate noi restricții anti-COVID. Ce spun autoritățile?

Purtarea măştii peste tot în spaţiul public – chiar şi pe stradă – ar putea deveni obligatorie la Chişinău, iar activitatea unor agenţi economici ar putea fi sistată din cauza numărului foarte mare de infectări cu COVID-19. Sunt doar câteva dintre restricţiile ce ar putea fi impuse până la sfârşitul săptămânii de Comisia Municipală pentru Sănătate Publică.

Noile măsuri sunt luate în calcul în condiţiile în care secţiile de terapie intensivă pentru bolnavii cu COVID-19 nu mai au locuri libere.

„Alegerile au trecut şi trebuie să revenim în forţă la anumite măsuri restrictive.”, a spus şeful adjunct al Direcţiei municipale în sănătate, Boris Gîlca, pentru publika.md

Primarul Ion Ceban a cerut aprobarea măsurilor propuse de Direcţia municipală în sănătate.

Se va lua în calcul inclusiv programul decalat de muncă pentru funcţionarii publici, astfel încât să nu mai existe aglomeraţie în transportul public la orele dimineţii şi după ora 16.

În Chişinău, situaţia este alarmantă. Potrivit specialiştilor, una din trei persoane cu simptome de gripă este depistată cu COVID-19.

„Am fost surprins să văd la ştiri că unele cluburi activează, de ce organele competente nu efectuează controale, acest lucru deja cade sub incidenţa dosarelor penale.”, a menționat şeful adjunct al Direcţiei municipale în sănătate, Boris Gîlca.

Locuitorii Capitalei sunt de acord că demult trebuiau reintroduse unele restricţii.

Până acum, în Chişinău s-au înregistrat peste 38 de mii de cazuri de COVID-19 şi aproape şapte sute de decese din cauza complicaţiilor bolii.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: